Agjencia Zhurnal.mk.

Shënim qendror i Ditëve evropiane të trashëgimisë kulturore

Shkup, 22 shtator – Prej sot deri më 28 shtator do të mbahet shënimi i Ditëve evropiane të trashëgimisë kulturore. Temë e edicionit të sivjetmë, i cili është pranuar nëpër tërë Evropën është “Trashëgimia inkluzive”.

 

Në kuadër të manifestimit, sot në mesditë në Muzeun e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të hapet ekspozita “Trashëgimia jomateriale kulturore e Sllovenisë në dritën e konventës së UNESKO-s”.

Ekspozita realizohet në bashkëpunim me Muzeun etnografik slloven nga Lubjana. Autorë të ekspozitës janë dr.Nena Zhidov dhe mr.Anja Jerin.

Në Hamain e Daut Pashës do të realizohet “Vendosja e përhershme e Galerisë kombëtare-postulai për rritjen e kulturës maqedonase (1951-2021)”, ndërsa më 28 shtator do të mbahet punëtori edukative “70 vjet nga vendosja e parë kombëtare” (1951-2021) me fëmijë boshnjakë, me rastin e Ditës ndërkombëtare të boshnjakëve.

Sipas organizatorëve, Ditët evropiane të trashëgimisë kulturore paraqesin ngjarje më të gjerë të pranuar pjesëmarrëse që e ndajnë qytetarët e Evropës.

Related posts

Muzeu i artit bashkëkohor, në agjendë pas dështimeve 15-vjeçare

Lea Muslija

Vdekja misterioze e Brus Li, dhe “mallkimi” që la pas për djalin e tij

Xh M

Marrëveshja për Butrintin, ministrja e Kulturës: Duhen shtuar më shumë shërbime! Do të hapet një qendër për kërkimet shkencore

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More