Agjencia Zhurnal.mk.

Shaqiri: Shkollat me energji të subvencionuar

Shkup, 22 Janar – Mësonjtoret e ftohta dhe faturat e larta të energjisë elektrike për shkollat do të mbeten në të kaluarën. Gjysmëvjetori i dytë do të fillojë me rrymë të subvencionuar, ndërsa afati i shkollave për të aplikuar për këtë mundësi skadoi të premten, thonë nga  sektori i energjetikës në kaudër të Qeverisë.  Nga ky sektor disa herë rradhazi  u bënë thirrje shkollave të mos lëshojnë afatin ligjor për aplikim, por sa në të vërtetë  shkollat e shfytëzuan  këtë ofertë. Për këtë çështje TVM 2 kërkoi sqarim nga numri një i dikaserit të Arsimit Jeton Shaqiri, i cili potencoi se të gjitha shkollat kanë përfunduar me aplikimin për furnizim me energji elektrike të lirë.

“Gjysmëvjetori i dytë do të fillojë më 23 janar të hënën dhe të gjithë shkollat besoj se kanë bërë përgaditjen për një fillim të suksesshëm të gjysmëvjetorit të dytë . Të gjitha shkollat në fazën e dytë aplikaun dhe jam i bindur që të gjithë kanë kompetuar procedurën e aplikimt për tarifën më të lirë të rrymës elektrike.” – tha Ministri i Arsimit, Jeton Shaqiri.

Gjatë pushimit dimëror  shkolla e mesme e Sarajit ka kursyer në maksimum energjinë. Por nga drejtoria potencojnë se  me këtë mundësi ligjore që ofrohet faturat e energjisë elektrike do të jenë dyfish më të  lira.

“Ne si shkollë por edhe shkollat tjera e kemi kryer këtë obligim nga muaji i dymëdhjetë i vitit të kaluar kemi konkuruar përsëri konkurojmë në çdo afat dhe e shfrytëzojmë këtë mundësi. Besoj se secila shkollë i ka specifikat e  veta dhe  drejtorët e dinë se lehtësimi është i madh mos të themi 50 përqind prej rrymës elektrike e kursejmë” – deklaroi Drejtori i SH.M.Q.SH – Saraj, Bedri Gjureci.

Energjia elektrike e subvencionuar do të fillojë të zbatohet nga 1 shkurti.

Sipas vendimit të Qeverisë energjia e subvencionuar për shkollat fillore dhe të mesme  do të jetë me çmim prej 95 euro për megavat orë.

Related posts

Qarkullimi po zhvillohet pa probleme

Xh M

Deri në fillim të javës tjetër mot me diell, nga e marta priten reshje shiu

Xh M

Tre avion për shuarjen e zjarreve por vetëm një pilot, ja me çka disponon gjithë vendi

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy