Agjencia Zhurnal.mk.

Shahpaska-Tangi: Me reformën sociale po ndërtojmë mbrojtjen sociale sipas standardeve evropiane

Shkup, 9 dhjetor – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jagoda Shahpaska sot ka takuar deputeten dhe zëvendëskryetaren e Komisionit për Çështje Evropiane të Kuvendit të Francës, Liliana Tangi dhe ambasadorin francez Sirill Bomgartner.

 

Në takim, siç kumtoj Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, u diskutua për politikat e ndjekura nga të dy vendet për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhunës në familje, si dhe për mbështetjen që të dyja vendet ofrojnë për personat me aftësi të kufizuara.

Ministrja Shahpaska informoi se Ligji i ri për parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhunës në familje përfshin parimet e Konventës së Stambollit dhe ofron qasje sistematike për mbrojtjen e grave dhe fëmijëve nga dhuna.

“Kjo zgjidhje ligjore parashikon një qasje multisektoriale të institucioneve, të cilat së bashku me sektorin civil kanë rëndësi kyçe për njohjen, parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhuna në familje. Përveç kësaj, ne kemi krijuar një sistem për riintegrimin e viktimave të dhunës. Kjo zgjidhje ligjore ka rezultuar me themelimin e Trupit koordinues nacional, puna e të cilit koordinohet nga MPPS dhe ka për detyrë të propozojë masa për të promovuar parandalimin dhe mbrojtjen nga dhuna ndaj grave dhe dhunës në familje, por edhe të monitorojë zbatimin e Këshillit në Konventës së Evropës”, theksoi ministri Shahpaska.

Deputetja franceze Tangi theksoi se zgjidhjet dhe politikat ligjore të dy vendeve kanë shumë ngjashmëri dhe u shpreh i kënaqur me politikat që zbaton Maqedonia e Veriut në sferën sociale. Përmes shembujve konkretë, Tangi krahasoi ngjashmëritë në politikën sociale të dy vendeve.

Ministrja Shahpaska vlerësoi se përvoja e Francës është shumë e rëndësishme për Republikën e Maqedonisë së Veriut.

Qëllimi i vizitës disaditore të Tangit në vendin tonë është fjalimi i saj në kuadër të projektit TAIEX të Bashkimit Evropian, i cili synon forcimin e bashkëpunimit ndërparlamentar që kontribuon në procesin e integrimit evropian.

Related posts

Despotovski: Aktivitet më i madh në zonat ekonomike gjatë 20 viteve të kaluara

Z H

Ambasadori slloven: Çelja e negociatave, kryesfidë

D V

U harxhuan miliona, por shatërvanët në qendër të Shkupit nuk punojnë!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More