Agjencia Zhurnal.mk.

Sela: Hapja e negociatave dhe anëtarësimi në BE janë me rëndësi jetike për Maqedoninë e Veriut

Shkup, 19 korrik – Lideri i ASH-së, Ziadin Sela, përmes një komunikate për mediat ka uruar të gjithë qytetarët e RMV-së, në veçanti shqiptarët, për fillimin e negociatave me Bashkimin Evropian. Ai i gëzohet mbajtjes së mbledhjes së parë ndërqeveritare në Bruksel, duke theksuar se të gjithë bashkë kemi sakrifikuar për të mbushur një tjetër përcaktim strategjik, informon Zhurnal.

“Qytetarët e Maqedonisë së Veriut në përgjithësi dhe shqiptarët në veçanti kanë pritur gjatë për këtë hap të parë konkret drejt hapjes së negociatave me Bashkimin Evropian. Aleanca për Shqiptarët, bashkë më qytetarët, i gëzohet mbajtjes së mbledhjes së parë ndërqeveritare në Bruksel për çka të gjithë bashkërisht sakrifikuam, u angazhuam dhe kontribuam për të mbushur një tjetër përcaktim tonin strategjik, pas anëtarësimit të vendit në NATO.

Hapja e negociatave dhe anëtarësimi në Bashkimin Evropian janë jetike për Maqedoninë e Veriut dhe shpresa e vetme për reformimin e sistemit, luftën kundër krimit dhe korrupsionit, sundimin e ligjit, barazinë e qytetarëve dhe popujve, si dhe përmirësimin e standardit jetësor dhe zhvillimin ekonomik të vendit.

Poashtu përgëzojmë edhe Shqipërinë, për këtë hap të rëndësishëm dhe i gëzohemi udhëtimit të përbashkët drejt familjes së madhe evropiane.
Tani mbetet përgjegjësi e jona që të përmbushim standardet, të realizojmë reformat, të çrrënjosim krimin dhe korrupsionin, si dhe të instalojmë qeverisjen e drejtë dhe vlerat evropiane.

Mirënjohës pa fund edhe vendeve anëtare të BE-së që edhe përkundër sfidave të shumta, gabimeve dhe dështimeve në qeverisjet e vendit tonë, nuk u dorëzuan dhe ju hapën dyert qytetarëve drejt një shprese për të ardhmen”, ka shkruar Sela.

Related posts

Ish-presidenti Bullgar: Udhëheqësit në Shkup ta kuptojnë se me presion nuk do të ketë zgjidhje

N E

Zaev: Propozimi ndonëse nuk është më i miri, por është bazë e mirë për fillim të negociatave

Z.H

Konferencë për sfidat dhe zgjidhjet për zhvillim të bujqësisë dhe industrisë ushqimore në rajon

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More