Agjencia Zhurnal.mk.

Seancë eksperte për propozimin e Kodit të ri Penal

Shkup, 10 nëntor – Në organizim të Ministrisë së Drejtësisë, në bashkëpunim me Misionin e OSBE-së, sot dhe nesër në Shkup do të mbahet seanca eksperte për propozimin për Kodin e ri Penal.

 

Në hapje të seancës dyditore, siç është paralajmëruar, fjalime hyrëse do të kenë ministri i Drejtësisë Nikolla Tupanceski, shefi i Misionit të OSBE-së në Shkup, Klemens Koja.

Akademiku Vlado Kambovski, i cili është kryetar i Komisionit për përgatitjen e Kodit të ri Penal, do të bëjë shqyrtim për ndryshimet në pjesën e përgjithshme të Propozim-Kodit Penal.

Në ditën e parë të debatit të ekspertëve, ai do të diskutojë ndryshimet në Kapitullin 14: Krimet kundër njerëzimit; Kapitulli 15: Krimet kundër jetës dhe trupit dhe Kapitulli 22: Krimet kundër lirisë seksuale.

Dita e dytë e debatit të ekspertëve do të ndahet në dy pjesë. Në pjesën e parë, të mëngjesit, siç është paralajmëruar, do të hapet diskutimi për ndryshimet në Kreun 24: Veprat penale kundër shëndetit të njerëzve; Kapitulli 25: Krimet kundër mjedisit dhe natyrës dhe Kapitulli 26: Krimet kundër pronës.

Në pjesën e dytë të pasdites së debatit të ekspertëve do të diskutohet për ndryshimet në Kapitullin 28: Veprat penale kundër financave publike, transaksionet e pagesave dhe ekonomisë; Kapitulli 33: Veprat kundër detyrës zyrtare dhe Kapitulli 36: Shkeljet kundër rendit publik.

Related posts

MPJ: Urgjentisht largohuni nga Ukraina, kush planifikon të udhëtojë, mos ta bëjë

Z.H

More than 90 dead as major flooding continues in Germany and Belgium

Z.H

Qeveria siguroi 670 milionë denarë shtesë për tejkalimin e krizës energjetike

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More