Agjencia Zhurnal.mk.

Së bashku me FIFA 23, EA prezanton një teknologji të re kundër mashtrimit

Electronic Arts është e vendosur të luftojë mashtruesit, kështu që ka zhvilluar një sistem të ri anti-cheat, e cila do të debutojë me lojën e ardhshme FIFA 23, e cila do të dalë në treg më 30 shtator.

 

Sipas botuesit, masa ishte e nevojshme për të “siguruar lojën e ndershme” dhe për t’i dhënë një goditje krijuesve të mashtrimeve të PC, të cilët po krijojnë gjithnjë e më shumë shfrytëzime të nivelit të kernelit që mjetet anti-cheat të nivelit OS nuk mund t’i zbulojnë.

Në blogun e saj, drejtoresha e lartë e EA për sigurinë e lojërave dhe mbrojtjen kundër mashtrimit, Elise Murphy, shkroi se kompania zhvilloi EA AntiCheat (EAAC) sepse “zgjidhjet kundër mashtrimit të palëve të treta shpesh pengojnë ekipet e kompanisë të zbatojnë kontrolle shtesë të privatësisë ose cilësime që ofrojnë saktësi dhe qartësi më të madhe për mënyrat e lojës specifike të EA”.

EAAC nuk do të përdoret për të gjitha lojërat EA, por botuesi pretendon se është i nevojshëm për tituj konkurrues, të fokusuar në rrjet, si FIFA 23. Edicioni i këtij viti i lojës përfshin mbështetje për lojëra të kryqëzuara dhe në teori EAAC duhet të parandalojë problemet për konsolën lojtarët të cilët ata mund t’i bëjnë mashtruesit e PC për ta. Nga ana tjetër, kompania mund të përdorë një qasje të ndryshme për lojëra pa tabela drejtuese dhe një sistem konkurrues. Pra, nuk do të ishte befasi nëse EA përdor EAAC për lojëra si Apex Legends.

Mjeti do të ishte aktiv vetëm kur po ekzekutohej një lojë EAAC dhe heqja e të gjitha lojërave EA do të hiqte gjithashtu EAAC. Ky mjet mund të hiqet edhe manualisht, por në atë rast FIFA 23 nuk do të funksionojë. Murphy tha se EAAC do të ketë një ndikim të papërfillshëm në lojë, kështu që nuk duhet të ketë degradim të performancës.

EAAC do të kontrollojë vetëm skedarët e nevojshëm kundër mashtrimit. Të dhënat e historisë së shfletimit nuk do të mblidhen dhe as aplikacionet që nuk kanë lidhje me lojërat EA.

Riot dhe Activision përdorin gjithashtu mjete të ngjashme për lojërat Valorant, Call of Duty: Vanguard dhe Call of Duty: Warzone.

Related posts

Toyota mbyll përgjithmonë fabrikën në Rusi

Lea Muslija

Apple Watch Pro mund të heqë dorë nga forma aktuale drejtkëndore, por forma e re nuk mund të jetë e përshtatshme për të gjithë

Lea Muslija

Sony prezantoi Xperia 5 IV: Bateri më e madhe, karikim me valë

lina

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More