Agjencia Zhurnal.mk.

SASHK me paralajmërim për Qeverinë, protesta nëse nuk arrihet marrëveshje për pagat

Shkup, 16 shkurt – Kryetari i SASHK, Jakim Nedellkov në emisionin “24 Analiza” tha se tek ne të punësuarit në lëmi kanë ndër pagat më të ulëta në rajon dhe në këtë aspekt po bëjnë presion mbi pushtetin qendror për rritjen e pagave në lëmi, transmeton Zhurnal.

“Kur dhe si do të ndodhë varet nga negociatat të cilat presim të fillojnë këto ditë, para se gjithash me ministrin për arsim dhe shkencë, por sipas asaj që po e dakordojmë. Këtu do të involvohet dhe pjesë e Qeverisë dhe ministria e finansave”, thotë Nedellkov.

Ai potencoi se kanë dhënë një afat të përshtatshëm në të cilin konsideron se do të ketë harmonizim të qëndrimeve mes SASHK dhe Qeverisë me Ministrinë e Arsimit.

“PRes deri më 15 mars të pranohen kërkesat tona dhe në pagën e marsit që do të paguhet në prill, kalimi nga 15,000 në 18,000 të mos ketë turbulenca. Apelojmë menjëherë të fillohet me procesin e sanimit të pasojave nëse 18,000 ngelin vetëm për një kategori”, thotë Nedellkov.//Zhurnal.mk

Related posts

Mickoski: Përmes kulturës dhe shkencës ta kërkojmë përparimin dhe të shkojmë përpara

D V

VMRO: Nuk kemi marrë ftesë për bisedime për ndryshimet kushtetuese

Xh M

Ministri Sali takon ambasadorin kinez, Zhang Zuo

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More