Agjencia Zhurnal.mk.

Rustemi: Ndërtimi i autostradës Shkup-Bllacë është vonuar për shkak të problemeve me shpronësimin

Shkup, 14 shtator – Ndërtimi i dy kilometrave të para të autostradës Shkup-Bllacë është vonuar për shkak të problemeve me shpronësimin e parcelave private, tha drejtori i NP për rrugë shtetërore, Ejup Rustemi , duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari gjatë vizitës së sotme në fillimin e rindërtimit të rrugës ndërmjet fshatrave Robovë dhe Murtinë të Strumicës.

 

Në pyetjen shtesë se cili është çmimi i ri për ndërtimin e autostradës Kërçovë-Ohër, Rustemi u përgjigj se është sipas marrëveshjes së vlefshme të miratuar në Kuvend, pra me amendamentin e pestë. Sipas tij, për shkak të ndryshimit të raportit mes euros dhe dollarit, pasi kontrata është nënshkruar në dollarë dhe për shkak të rritjes së çmimit të materialeve të ndërtimit, ai nuk dëshiron të spekulojë për çmimet dhe shumën dhe do të dihet në fund të ndërtimit.

“Kjo sipas amendamentit është deri në fund të vitit 2023 dhe tani mund të them se po punohet intensivisht në të gjithë itinerarin nga Kërçova deri në Ohër dhe është futur ndërrimi i dytë. Pra, deri më tani në këtë seksion nuk është punuar aq intensivisht, është përgjigjur Rustemi.

Ai është përgjigjur edhe në pyetjen për rehabilitimin e rrethit rreth Bogdancit. Sipas Rustemit, ky projekt nuk ka ngecur dhe ka një zgjedhje të kontraktorit për rrethin rreth Bogdancit dhe kanë pasur probleme me miratimin e projektit, por kjo tashmë është tejkaluar dhe shumë shpejt pritet të fillojë puna atje.

Related posts

Në vendkalimet kufitare nga ana maqedonase nuk ka pritje më të gjata për hyrje dhe dalje nga vendi

D V

Ivanovska beson se hetimi për spitalin e djegur në Tetovë do të jetë profesional

D V

BESA: Qeveria nuk ka vizion për të zbutur rritjen e çmimeve të produkteve bazë

I.A

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More