Agjencia Zhurnal.mk.

Rritet profiti i bankave komerciale, për 10 muaj fituan 141 milionë euro

Bankat komerciale në Kosovë kanë arritur të sigurojnë profit të lartë gjatë periudhës janar-tetor 2023.

Sipas raportit të fundit të Bankës Qendrore të Kosovës(BQK), për dhjetë muaj të këtij viti nga kreditë bankare dhe shërbimet tjera, bankat komerciale kanë pasur fitim të pastër 141 milionë euro ose rreth 20 milionë euro më shumë se në periudhën e njëjtë të viti të kaluar.

Norma e interesit për kredi në tetor është shënuar 6.4 për qind.

Po ashtu vlera e kredive nga qytetarët në tetor ka arritur 4 miliardë e 833.9 milionë euro, ndërsa depozitat 5 miliardë e 875.9 milionë euro.

Në tregun e Kosovës operojnë 12 banka prej të cilave me pronësi të huaj janë 9.

Ndërkaq, fitimi i pastër i institucioneve mikrofinanciare në këtë periudhë ka arrit 14.5 milionë euro. Norma e interesit në kredi dhe lizingje nga institucioneve mikrofinanciare ishte 19 për qind në tetor./KP/

Related posts

Lirohet dizeli për dy denarë

D V

Prodhimi global i çelikut të papërpunuar arrin në 148.1 milionë tonë në janar

Xh M

Angellovska-Bezhoska: Trendet e inflacionit janë pozitive, por duhet kujdes

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy