Agjencia Zhurnal.mk.

Rritet paga mesatare në Shqipëri

Bëhet fjalë për 61,613 lekë. Në këtë nivel llogaritet paga mesatare bruto në Shqipëri, sipas të dhënave më të fundit të INSTAT. Në kulmin e krizës, një shqiptar mesatar paguhet 9.2% më shumë se një vit më parë, për një diferencë prej 5,178 lekësh.

Ndryshe nga në të shkuarën, presioni për rroga më të lartë vjen nga sektori privat dhe jo nga administrata. Aq e madhe është nevoja për të mbajtur punonjësit, saqë rritja e pagave në një vit është më e lartë se sa nga viti 2018 deri në vitin 2021 marrë së bashku.

Në përqindje, rritja më e madhe e pagave ka ndodhur në sektorët e paguar më pak në vend si bujqësia, tregtia, ndërtimi dhe industria, nga 11 deri në 15,7%, mesatarisht me 5,700 lekë më shumë se një vit më parë.

Related posts

Draft-statuti për asosacionin/ Rama u përgjigjet kritikëve

Xh M

“Drafti i Ramës është serioz”/ BE konfirmon për Radio “Europa e Lirë” dokumentin për asocicacion

Xh M

Vasilika Hysi dhe Ervin Bushati kandidatë për ambasadorë në OKB dhe SHBA

Xh M