Agjencia Zhurnal.mk.

Rritet numri i turistëve të huaj në tetor

Shkup, 13 dhjetor – Numri i përgjithshëm i turistëve në tetor ka qenë 53.828, prej të cilëve 58,9 për qind turistë të huaj dhe 41,1 për qind turistë vendas. Janë realizuar 124.219 fjetje, prej të cilave 56,3 për qind turistë të huaj dhe 43,7 për qind turistë vendas, njoftoi sot Enti shtetëror i statistikave.

 

Në periudhën janar-tetor, numri i turistëve është rritur për 50,5 për qind krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Tek turistët vendas ka rritje prej 20,1 përqindëve, ndërsa tek turistët e huaj rritja është për 183,3 për qind.

Është rritur edhe numri i fjetjeve për 35 për qind, edhe atë tek turistët e huaj shënohet rritje për 159,9 për qind, ndërsa tej turistët vendas për 14,2 për qind.

Related posts

Qeveri: Central elektrik diellor dhe parku i erës janë dy investimet e reja strategjike në energjetikë

D V

Në maj, qarkullimi në industri u rrit për 58% në vit dhe 1,9% në nivel mujor

Z H

Shtrenjtohet benzina

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More