Agjencia Zhurnal.mk.

Rritet niveli i ujit të Liqenit të Dojranit dhe i Treskës

Shkup, 13 qershor – Për dy centimetra është rritur niveli i ujit në Liqenin e Dojranit, ndërsa dy nivelet e dy liqeneve të tjerë natyror në vend janë të njëjta si dje, tregojnë rezultatet e matjeve të fundit të bëra nga Drejtoria për Punë Hidrometeorologjike (DPHM).

Megjithatë, niveli i ujit në liqenin e Dojranit është më i ulët për 75 centimetra se sa mesatarja shumëvjeçare për muajin qershor. Më të ulëta janë edhe nivelet e liqeneve të Ohrit dhe Prespës edhe atë për 12 centimetra në liqenin e Ohrit, apo për 1,96 metra në liqenin e Prespës.

Për dallim nga liqenet, pothuajse të gjithë lumenjtë në vend kanë nivel më të lartë të ujit se sa mesatarja dhe zakonisht kanë rritje të butë të nivelit në krahasim me dje. Rritje më të madhe e nivelit.

Related posts

Spasovski dhe Kovaçevski do të marrin apanazh prej 2.500 eurove në muaj gjatë gjithë vitit

D V

Ali Ahmeti: Bujar Osmani është kandidati i BDI-së për president të Maqedonisë së Veriut

D V

Bytyqi – Smith: Mbretëria e Bashkuar dhe Maqedonia e Veriut kanë marrëdhënie të shkëlqyera ekonomike dhe potencial të madh për zhvillim

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy