Agjencia Zhurnal.mk.

Rreth 50 shtetas të Maqedonisë pritet të riatdhesohen në vendlindje nga Shteti islamik

Shkup, 20 korrik – Në Maqedoninë e Veriut pritet të kthehen 50 shtetas nga Shteti islamik.

 

Kryeministri Zoran Zaev tha se po përgatiten programet për risocializimin e tyre.

“Mendoj se jemi ndër vendet e para në procesin e risocializimit të anëtarëve të familjes dhe luftëtarëve të riatdhesuar të grupit terrorist Shteti islamik. Risocializimi vjen pas mbajtjes së dënimeve me burg që janë të larta”, tha Zaev.

Ai shtoi programet përfshinë mënyrë për gjetjen e vendeve të punës për ata por edhe për familjarët e tyre, mbështetje psikologjike dhe sociale si dhe program në aspekt të kthimit në normalitet në mënyrën e jetesës dhe stabilizim.

Related posts

Pandemia Kovid-19 e bën të vështirë qasjen në terapinë hormonale për fëmijët me rritje të shkurtër

D V

MASH: Panairi i parë digjital për arsimin e mesëm profesional

Z H

Mbi 130 kompani dhe 500 ekspozues vendorë të përfshirë me pakon e pestë masash për industrinë për organizimin e ngjarjeve

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More