Agjencia Zhurnal.mk.

Rihapet gara për ndërtimin e aeroportit të Sarandës

Është rihapur gara për ndërtimin e Aeroportit të Sarandës.

 

Lajmin e ka bërë të ditur vetë Agjencia e Prokurimeve Publike e cila ka prezantuar edhe ofertat që do të priten deri në 26 nëntor të këtij viti.

Ndërtimi i aeroportit të Sarandës është parashikuar edhe në projektbuxhetin për vitin 2022.

Kohëzgjatja e PPP do të jetë 35 vite dhe ka një vlerë prej 4 miliard e 290 milion lekë ose 34.3 mln euro. Ky aeroport parashikohet të presë rreth 130 mijë pasagjerë/ në vit ose 300 pasagjerëve në orë. Kryesisht operimi i tij do të jetë për arsye turistike.

Related posts

Statuja e Skënderbeut sot vendoset në parkun qendror të Budapestit

N E

Ndryshojnë rregullat drejt Italisë; Vëmendje për gjithë pasagjerët që udhëtojnë nga Tirana

D V

Gjykata Kushtetuese pezullon ndërtimin e teatrit të ri Kombëtar në Shqipëri

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More