Agjencia Zhurnal.mk.

Rënie në tregtinë me pakicë me ushqim, pije dhe derivate

Shkup, 2 tetor – Në tregtinë me pakicë, në gusht të këtij viti në krahasim me gushtin e vitit të kaluar, shikuar sipas grupeve dhe klasave, rritje e qarkullimit është vërejtur vetëm te normat nominale në grupin Tregti me pakicë me produkte joushqimore, përveç derivateve për 3,9 për qind.

Siç publikoi Enti shtetëror për statistikë, te grupet e tjera është shënuar rënie edhe të shkalla nominale dhe reale dhe atë: Tregtia e ushqimit, pijeve dhe duhanit me pakicë (nominale 4,7, ndërsa ajo reale 12,9), Tregtia me pakicë, përveç tregtisë me derivate (nominale për 0,6 për qind, ndërsa reale për 8,2 për qind) dhe në Tregtinë me pakicë me derivate të autombilit (nominal për 18,8 për qind, ndërsa real për 9,8 për qind). 

Related posts

Pacientët me sëmundje të rralla, Shoqata: Mungesë e madhe e terapive

Xh M

Konsensus politik për korrupsionin mediatik përmes keqpërdorimit të flamurit evropian në parlament

Xh M

Qytetarët blejnë vetëm produktet e nevojshme dhe kanë frikë nga një rritje e re çmimi

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy