Agjencia Zhurnal.mk.

Rekomandim për kanalet sportive të vendosin komentim në gjuhën shqipe dhe maqedonase

Shkup, 2 nëntor – Qeveria u ka rekomanduar të gjithë transmetuesve që transmetojnë përmbajtje sportive në territorin e vendit që më së voni deri më 31 dhjetor të fillojnë me zbatimin e dispozitave të Konventës së BE-së për televizionin ndërkufitar dhe t’i transmetojnë shërbimet mediatike sportive në gjuhën shqipe dhe maqedonase.

 

Siç kumtoi shërbimi për shtyp i qeverisë, ky rekomandim është miratuar në seancën e sotme të 117-të të Qeverisë.

Rekomandimi bazohet në Raportin e Grupit Punues për gjetjen e mënyrës për rregullimin e mbulimit gjuhësor në gjuhën shqipe dhe maqedonase në kanalet sportive që ritransmetohen në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Related posts

Analizë: Papunësia me statistika të frikshme, pandemia i’a vëri vulën

Z H

Mbahet panairi i tretë i bletarisë në Shkup

Z H

Bexheti i përgjigjet pyetjes së qytetarit se a ka marrëveshje me BDI?!

Redaksia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More