Agjencia Zhurnal.mk.

Regjistrohen 632 raste të reja me koronavirus dhe 11 të vdekur – shtatë prej tyre në 24 orët e fundit

Shkup, 8 janar – 632 raste të reja me Kovid-19 nga 6531 teste janë regjistruar në vend në 24 orët e fundit. janë shëruar 248, ndërsa kanë vdekur 11 persona, prej të cilëve shtatë në 24 orët e fundit, më i riu 40 vjeç, dhe plotësisht katër persona, me datë të vdekjes prej 20 dhjetorit deri më 5 janar.

 

Nga rastet e saporegjistruara në Shkup janë 470, Ohër-35,  Prilep-25,   Kavadar dhe Shtip nga 17, Strumicë-14, Veles-10, Gjevgjeli-9, Kërçovë-5, Negotinë-4, Kumanovë-3, Tetovë, Manastir, Gostivar, Strugë, Kriva Pallankë, Dibër, Vallandovë dhe Bogdanci nga dy dhe një rast është regjistruar në Koçan, Sveti NBikole, Resnjë, Radovish, Dellçevë, Vinicë dhe Probishtip.

Nga pacientët  e rinj të diagnostikuar, në Shkup janë 470,Ohër – 35, Prilep– 25, Kavadar dhe Shtip nga 17, Strumicë– 14, Veles– 10, Gjevgjeli– 9, Kërçovë 5, Negotinë – 4, Kumanovë – 3, Tetovë, Manstir, Gostivar, Strugë, Kriva Pallankë, Dibër, Vallandovë dhe Bogdanci nga dy dhe nga një rast është regjistruar në Koçan, Sveti Nikole, Resnjë, Radovish, Dellçevë, Vinicë dhe Probishtip.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar shtatë persona të vdekur – nga dy në Shkup (68 dhe 76 vjeç) dhe Manastir (40 dhe 75 vjeç) dhe nga një person i vdekur në Prilep (67), Ohër (72) dhe Krushevë (74). Personat e paraqitur kanë vdekur në kushte spitalore.Në pajtim me Regjistrin e personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga “Termini im”, janë paraqitur katër persona, nga një person nga Prilepi, Kratova, Dibra dhe Gostivari, të vdekur në periudhën prej 20 dhjetorit 2021 deri më 5 janar 2022. Të vdekurit janë të moshës 69 deri 87 vjeç. Prej tyre, dy persona kanë vdekur në kushte spitalore dhe dy në kushte shtëpiake.Janë regjistruar edhe 248 persona të shëruar. Në Shkup  – 142, Manastir – 22, Kavadar – 13, Ohër – 10, Prilep – 7, Kumanovë – 6, Shtip, Strumicë, Veles dhe Gjevgjeli nga pesë të shëruar, Vallandovë, Resnjë dhe Makdonski Brod nga katër, Tetovë, Bogdanci dhe Berovë nga tre, Dojran – dy dhe nga një i shëruar në Kërçovë, Negotinë, Strugë, Koçan dhe Dellçevë.Sipas analizave epidemiologjike, shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:Shkup 103 316, aktivë 5558Kumanovë 13 320, aktivë 213Tetovë 11 513, aktivë 112Prilep 11 197, aktivë 546Manastir 9905, aktivë 755Gostivar 8153, aktivë 79Kavadar 7665, aktivë 301Veles 7625, aktivë 162Ohër 7082, aktivë 396Shtip 6901, aktivë 175Strumicë 6442, aktivë 214Kërçovë 4393, aktivë 101Koçan 4167, aktivë 71Strugë 3983, aktivë 54Gjevgjeli 3069, aktivë 162Negotinë 2690, aktivë 71Sveti Nikole 2172, aktivë 29Kriva Pallankë Паланка 1995, aktivë 50Resnjë 1948, aktivë 104Radovish 1853, aktivë 60Dellçevë 1501, aktivë 48Berovë 1491, aktivë 12Dibër 1464, aktivë 6Vinicë 1191, aktivë 13Probishtip 1162, aktivë 20Vallandovë 1079, aktivë 66Kratovë 795, aktivë 6Bogdanci 712, aktivë 36Demir Hisar 663, aktivë 27Krushevë 645, aktivë 44Makedonski Brod 558, aktivë 23Demir Kapi 440, aktivë 7Makedonska Kamenicë 432, aktivë 8Pehçevë 363, aktivë 4Dojran 183, aktivë 6Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me Kovid-19 në vendin tonë prej fillimit të pandemisë arriti  232 068 nga 1 648 399 testime. Janë shëruar  14 506 pacientë, kanë vdekur 8023, ndërsa raste aktive janë 9539. 

Related posts

Mjeku Florim Cuculi bëhet profesor ndihmës në Universitetin e Lucernit

Z H

Carovska: Shkollat janë gati për pranimin e nxënësve dhe realizimin e konceptit të ri për arsimin fillor

Z H

Daniel Lorer: Interes kombëtar bullgar është Republika e Maqedonisë së Veriut të hyjë në BE

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More