Agjencia Zhurnal.mk.

Regjistrohen 495 raste të reja me Kovid-19 prej 4.145 testimeve, 13 të vdekur dhe 308 pacientë të shëruar

Shkup, 30 tetor – Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 495 raste të reja me Kovid-19 prej 4.145 testimeve, 13 persona kanë vdekur ndërsa 308 janë shëruar, informojnë nga Ministria e Shëndetësisë sipas të dhënave nga Instituti për shëndet publik.

 

Kanë vdekur 13 persona prej ku: 3 persona janë nga Shkupi (63, 81 dhe 86), 2 nga Kumanova (63 dhe 74) dhe nga një i vdekur nga Prilepi (98), Manastiri (61), Velesi (36), Kavadar (73), Ohër (69), Koçan (69), Probishtip (63) dhe Kriva Pallankë (73). Të gjithë kanë vdekur në kushte spitalore.

Prej 495 rasteve të reja nga Kovid-19: nga Shkupi janë 228, Kavadari – 30, Velesi – 27, Manastir – 24, Shtip – 21, Prilep – 20, Kumanovë – 17, Kriva Pallankë – 13, Koçan – 12, Tetovë – 11, Kërçovë, Gjevgjeli dhe Berovë nga 10, Negotinë – 7, Ohër dhe Vallandovë nga 6, Probishtip – 5, Gostivar, Sveti Nikollë, Radovish dhe Resnjë nga 4, Strugë, Dellçevë dhe Demir Hisar nga 3, Strumicë, Vinicë, Kratovë, Bogdanci dhe Dojran nga 2, Krushevë, Makedonska Kamenica dhe Pehçevë nga 1.

Janë regjistruar 308 pacientë të shëruar nga: Shkupi – 143, Kumanova – 28, Velesi – 21, Prilepi – 17, Shtip – 15, Manastir – 14, Kriva Pallankë – 12, Kavadar – 11, Strumicë – 10, Koçan – 7, Kërçovë – 5, Radovish, Dellçevë, Vinicë dhe Kratovë nga 3, Negotinë, Probishtip dhe Resnjë nga 2, Tetovë, Gjevgjeli, Vallandovë, Sveti Nikollë, Strugë, Demir Hisar dhe Bogdanci nga 1.

Testimet janë bërë përmes: ISH-301, QSHP Shkup-71, QSHP Manastir-63, QSHP Prilep-55, QSHP Tetovë-66, QSHP Kumanovë-56, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratoria spitali Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-2, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti për mikrobiologji-229, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-53, Avicena-201, Biotek-224, Sistina-59, laboratoria Laor-161, Sinlab-24, Remedika-15, Plodnost-43, Genea-11, Nikob lab-639, VFV Medikal-84, Eli Medika-54, Rojal Medika-30, Spektra-MM-9, Rapid lab-0, ISHP dhe ISHP (Rapid test) – gjithsej 1.695.

Deri tani në vend janë bërë gjithsej 1.382.675 testime në Kovid-19. Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë arrin në 202.203, numri i pacientëve të shëruar është 188.332, të vdekurve 7.121, ndërsa numri i rasteve aktive për momentin është 6.750.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi në qytete është ky:

Distribuimi në qytete Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 88.493, Aktivë 3.340
Kumanovë 12.260, Aktivë 422
Tetovë 11.014, Aktivë 142
Prilep 9.478, Aktivë 279
Gostivar 8.004, Aktivë 26
Manastir 7.443, Aktivë 245
Veles 6.813, Aktivë 348
Kavadar 6.303, Aktivë 248
Ohër 6.166, Aktivë 214
Shtip 6.160, Aktivë 214
Strumicë 5.910, Aktivë 120
Kërçovë 4.102, Aktivë 73
Strugë 3.842, Aktivë 45
Koçani 3.571, Aktivë 180
Gjevgjeli 2.561, Aktivë 88
Negotinë 2.387, Aktivë 48
Sveti Nikollë 2.013, Aktivë 84
Kriva Pallankë 1.648, Aktivë 146
Radovish 1.601, Aktivë 53
Resnjë 1.594, Aktivë 50
Dibër 1.453, Aktivë 3
Berovë 1.252, Aktivë 35
Dellçevë 1.167, Aktivë 44
Vinicë 1.091, Aktivë 37
Probishtip 1.022, Aktivë 67
Vallandovë 858, Aktivë 27
Kratovë 650, Aktivë 33
Bogdanci 586, Aktivë 24
Krushevë 549, Aktivë 14
Demir Hisar 491, Aktivë 40
Makedonski Brod 477, Aktivë 2
Demir Kapi 410, Aktivë 1
Makedonska Kamenica 361, Aktivë 45
Pehçevë 323, Aktivë 5
Dojran 150, Aktivë 8.

Related posts

Regjistrohen 336 raste të reja me Kovid-19, 17 të vdekur dhe 222 pacientë të shëruar

Redaksia

Ka nisur takimi i Këshillit Qendror të Alternativës

Redaksia

Afat i ri shtesë prej 15 ditësh për të gjithë të interesuarit për shfrytëzimin e fondeve nga IPARD 2, Masa 7

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More