Agjencia Zhurnal.mk.

Recetë freskuese kremoze: Kjo shije do të lërë në hije të gjitha akulloret e blera!

Ditët e ngrohta na joshin të nxitojmë drejt frigoriferit më të afërt me akullore dhe të freskohemi për të shijuar ëmbëlsirën tuaj të preferuar

Ju zbulojmë se si të bëni akullore në shtëpi, pa ndonjë mundim!

Përbërësit:

– 500 ml ajkë e ëmbël,
– 400 gr qumësht i kondensuar i ëmbëlsuar,
– 3 lugë çaji ekstrakt vanilje,
– çokollatë sipas dëshirës ose thërrime çokollate.

Përgatitja:

Rrihni ajkën e ëmbël të ftohur derisa të bëhet një krem i fortë dhe më pas shtoni qumështin e kondensuar të ëmbëlsuar.

Bashkoni përzierjen me një mikser, shtoni ekstrakt vanilje në të dhe përzieni përsëri.

Shtoni çokollatë të grirë ose të grirë sipas dëshirës tuaj ose thërrime çokollate në këtë bazë, nëse preferoni shijen e ‘stracciatella’.

Transferoni përzierjen në një enë plastike me kapak dhe futeni në frigorifer për të paktën 6 orë, edhe pse më së miri do të ishte të qëndrojë gjatë gjithë natës.

Më pas akullorja juaj është gati, kështu që mund ta shërbeni në toptha, me ndonjë fill sipër ose me disa biskota krokante si shtesë.

Related posts

Mish qengji në furrë: I lëngshëm dhe i shijshëm mu sikur ta kishit pjekur nën saç!

D V

Biskota ylberi për fëmijët tuaj!

D V

Tavë me mish pule dhe me speca për të gjitha kohët: Gjellë për sofrat më solemne!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy