Agjencia Zhurnal.mk.

Raporti i SHBA-së rreth UFO-ve

Një task forcë do të ndajë të dhëna që ka mbledhur mbi fenomenet e pazakonta të fluturimit me Kongresin amerikan, ndërsa entuziastët e UFO-ve po gëzohen. Por një ekspert gjerman me dekada kërkimesh nën kujdesin e tij nuk beson se jashtëtokësorët kanë qenë ndonjëherë në Tokë.

 

Nëse keni interes për UFO-të (objekte të paidentifikuara fluturuese) dhe gjithmonë keni pyetur se çfarë saktësisht qeveria amerikane dhe shërbimet e inteligjencës dinë për to, qershori mund të jetë një muaj i madh për ju. Task Forca e Fenomeneve Ajrore të Paidentifikuara (UAP), një grup brenda Departamentit të Mbrojtjes së SHBA (DOD), është vendosur të paraqesë një raport të paklasifikuar në Kongres këtë muaj në lidhje me atë njohuri që zyrtarët e Pentagonit kanë mbledhur në lidhje me fenomenet ajrore të paidentifikuara dhe se si ata i trajtojnë të dhënat që kanë arritur të mbledhin.

UAP është termi zyrtar që ushtarakët dhe studiuesit, që nuk preferojnë fjalën UFO, përdorin kur flasin për objekte në qiell që fluturojnë pa ndonjë formë të dukshme shtytjeje, në modele që sfidojnë njohuritë tona të fizikës. Pra: Departamenti i Mbrojtjes i SHBA-së do t’u tregojë Përfaqësuesve dhe Senatorëve të SHBA-së atë që kanë mësuar rreth objekteve të paidentifikuara fluturuese në hapësirën ajrore të vendit të tyre.

Dhe publiku do të dëgjojë gjithçka për këtë (megjithëse mund të ketë një vonesë midis prezantimit në Kongres dhe publikimit të raportit të plotë për publikun e gjerë). As që bëhet fjalë për vendet e fshehta ushtarake, të cilat teoricienët e konspiracionit janë të sigurt se kanë vazhduar që kur UFO-t u rrëzuan me gjasa në Roswell, New Mexico, në verën e vitit 1947, por për një raport të drejtpërdrejtë.

‘Provat e dokumentuara të mbledhura nga ushtria’

Avi Loeb, profesor i shkencës në Universitetin e Harvardit dhe Drejtor i Institutit për Teori dhe Llogaritje brenda Qendrës Harvard-Smithsonian për Astrofizikën, i tha DW se çfarë e bën këtë një rast kaq të rëndësishëm.

“Ky raport i ri është i ndryshëm nga diskutimet e kaluara mbi Objekte të Identifikuara Fluturuese (UFO) ose Fenomene Ajrore të Paidentifikuara (UAP) në atë që përfshinte prova të dokumentuara të mbledhura nga personeli ushtarak bazuar në zbulimin nga shumë instrumente (radarë, kamera infra të kuqe, kamera optike),” Loeb shkroi në një email.

Informacioni i paraqitur në raport ka të ngjarë të tregojë “ekzistencën e mundshme të objekteve që sillen në mënyra që nuk mund të shpjegohen nga teknologjitë që ne posedojmë”.

95% e rasteve kanë një shpjegim konkret

Një sondazh i Gallup nga viti 2019 tregoi se një e treta e të rriturve amerikanë besonin se të paktën në disa raste, vëzhgimet e UFO-ve përfshinin anije kozmike të huaja. Hans-Werner Peiniger u interesua për UFO-t në moshën 15 vjeçare dhe i ka hulumtuar për gati 50 vjet. Kreu i Shoqërisë për Kërkime në Fenomenin e UFO-ve (GEP) në Gjermani thotë se shumica dërrmuese e shikimeve, megjithatë, kanë shpjegime natyrore ose të bëra nga njeriu.

“Që nga viti 1972, ne kemi parë afërsisht 4,500 shikime” të raportuara në GEP nga dëshmitarët, tha Peiniger për DW. “Janë vetëm rreth 5% për të cilat nuk mund të gjenim ndonjë shpjegim të kuptueshëm.”

Pjesa tjetër, thotë Peiniger, shpesh janë balona me helium të llojit që shihni në panaire, insekte gjatë fluturimit që mund të shfaqen si një disk fluturues në foto, fenomene të motit ose satelitë. Ndërsa për 5% të tjerë: “Ndoshta ato janë fenomene natyrore të cilat thjesht nuk mund t’i shpjegojmë akoma”.

Related posts

Delta plus është regjistruar për herë të parë në Kroaci

D V

Bashkëpunim në përballimin e problemeve të klimës

Redaksia

Në kërkim të të mbijetuarve, rritet numri i të vdekurve nga stuhia në SHBA

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More