Agjencia Zhurnal.mk.

Raporti amerikan për origjinën e coronavirusit nuk është më sekret: COVID-19 nuk është një armë biologjike

Zyra e drejtorit të Shërbimit Informativ Kombëtar Amerikan (ODNI) njoftoi një vlerësim të ri të komunitetit të inteligjencës, nga i cili u hoq shenja sekrete, për origjinën e COVID-19, dhe raporti vlerëson se coronavirusi nuk u zhvillua si një armë biologjike.

 

Origjina natyrore dhe rrjedhja nga laboratori janë hipoteza bindëse se si virusi infektoi njerëzit për herë të parë, por analistët nuk arrijnë të bien dakord për atë që është më e mundshme dhe nëse mund të bëhet fare një vlerësim përfundimtar, thuhet në raportin e ODNI.

Raporti gjithashtu hedh poshtë indikacionet se coronavirusi e ka origjinën si një armë biologjike dhe thekson se përkrahësit e kësaj teorie “nuk kanë qasje të drejtpërdrejtë në Institutin e Virologjisë në Wuhan” dhe akuzohen për përhapjen e dezinformatave, raporton dw.

Raporti është produkt i një rishikimi 90-ditor të lëshuar nga administrata e presidentit amerikan Joe Biden në muajin gusht, mes polemikave të forta politike nëse dhe në çfarë mase Kina duhet të fajësohet për pandeminë globale, apo qeveritë që mund të mos kenë reaguar mjaft shpejt. mbrojnë qytetarët e tyre.

Në raportin e ODNI thuhet se katër agjenci amerikane të inteligjencës dhe një organ që bashkon disa agjenci kanë një “nivel të ulët besimi” se kovid-19 e ka origjinën nga një kafshë e infektuar ose një virus i lidhur.

Por një agjenci tha se kishte “besim të moderuar” se infeksioni i parë njerëzor COVID-19 ka të ngjarë të ishte rezultat i një aksidenti laboratorik, i cili ndoshta përfshinte eksperimentimin e kafshëve në Institutin e Virologjisë Wuhan.

Agjencitë e inteligjencës amerikane besojnë se nuk do të jenë në gjendje të japin një shpjegim më të saktë për origjinën e virusit pa informacione të reja që tregojnë se virusi ka kaluar një rrugë specifike nga kafshët te njerëzit ose se një laborator në Wuhan ka punuar mbi virusin ose virusin e lidhur para COVID-19.

Raporti thekson se agjencive amerikane dhe komunitetit shkencor global u mungojnë “mostrat klinike ose një kuptim i plotë i të dhënave epidemiologjike të rasteve më të hershme të virusit” në mënyrë që ky raport i diskutueshëm të mund të rishqyrtohet nëse shfaqen më shumë prova.

Kina është përballur me kritika ndërkombëtare për mosbashkëpunim më aktiv në hetimet për origjinën e coronavirusit.

Related posts

Çfarë janë vaksinat me teknologjinë mRNA të cilat po rekomandohen nga ekspertët në Kosovë për gratë shtatzëna?

D V

Sulmi në zemër te të rinjtë, çfarë shkakton dhe si mund të parandaloni

D V

Кolagjen për lëkurë të shëndetshme dhe vitale

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More