Agjencia Zhurnal.mk.

Radojeviq: Po bëjmë gjithçka për të ruajtur paqen, por nuk i pranojmë vendimet e njëanshme të Kosovës

Kryetari i Mitrovicës së Veriut, Milan Radojeviq, në një intervistë për ‘Kosova Online’ ka thënë se situata në qytetin e Ibrit është e qetë, por e tensionuar dhe se qytetarët presin respektimin e lirisë së lëvizjes për të gjithë në periudhën e ardhshme.

 

Radojeviq thekson se situata në Mitrovicën e Veriut është e qetë, por targat janë tema kryesore e qytetarëve.

“Situata në Mitrovicën e Veriut është e qetë, si në ditët e kaluara. “Qytetarët i kryejnë aktivitetet e tyre të përditshme, por vërehet se qytetarët janë të mërzitur sepse në çdo hap flitet për targa dhe lëvizje të njëanshme të Kosovës”, thotë Radojeviq.

Ai thotë se përfaqësuesit e serbëve në çdo mënyrë apelojnë tek qytetarët që të qëndrojnë të qetë dhe të mos bien në provokime të mundshme.

“Ne si përfaqësues politikë jo vetëm këto ditë, por javë e muaj më parë jemi përpjekur të ruajmë paqen, jo vetëm në veri të Mitrovicës, por në gjithë veriun e Kosovës. Ne bisedojmë me qytetarët, ndikojmë që ata të qëndrojnë të përmbajtur, apelojmë që të kenë besim në udhëheqjen e tyre shtetërore, në ekipin tonë negociator dhe në shtetin e Serbisë. Situata është e tensionuar dhe tema e targave fatkeqësisht është bërë përditshmëria jonë”, thotë Radojeviq.

Radojevic u bën thirrje të gjithë faktorëve relevant që të bëjnë gjithçka për të siguruar lirinë e lëvizjes për të gjithë dhe se asgjë nuk do të arrihet me lëvizje të njëanshme.

“Serbët në Kosovë nuk janë absolutisht kërcënim për askënd. Serbët në Kosovë duan një jetë të denjë për një qenie njerëzore, ne jemi vetëm dhe prandaj askujt nuk i krijojmë problem sa i përket lirisë së lëvizjes. Lëvizja në veri të Kosovës është absolutisht e mundur për të gjithë. Liria e lëvizjes u ofrohet të gjithëve, përfaqësuesve të KFOR-it, EULEX-it si dhe përfaqësuesve të Policisë së Kosovës. Nuk ka probleme dhe përderisa ata kryejnë detyrat e tyre në përputhje me ligjin dhe përderisa prioritet është mbrojtja e qytetarëve, nuk do të ketë probleme, por nga ana tjetër presim që të garantohet liria e lëvizjes, se liria jonë e lëvizjes nuk kufizohet me afate apo vendime të njëanshme të Kosovës”, tha  Radojeviq.

Sot skadon afati për riregjistrimin e automjeteve.

Related posts

Varre pa epitafe- 23 vjet nga masakra e Belegut

Xh M

I vjedhet çanta e krahut një personi në Kosovoë duke qëndruar në një lokal

N E

Pas 3-5 vjetëve, Kosova si shtetet e BE’së do të kërkojë punëtorë të huaj

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More