Agjencia Zhurnal.mk.

Qytetarët e Kosovës nga sot mund të aplikojnë për termine në ambasadën gjermane për viza pune

Nga 1 korriku 2021 personat nga Kosova që janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID 19 kanë mundësi të regjistrohen sërish në listën e pritjes për caktimin e një termini.“Rregullorja për Ballkanin Perëndimor” e rinovuar, ka hyrë në fuqi më 1 janar 2021.Me këtë, shtetasit e Kosovës do të kenë qasje të privilegjuar në tregun e punës në Gjermani deri më 31 dhjetor 2023. Më 1 gusht 2021 shqyrtimi i kërkesave për viza të tilla për personat nga Kosova që janë plotësisht të vaksinuar kundër COVID 19 do të jetë sërish i mundur.Lista e re e pritjes për caktimin e një termini në muajin gusht për personat plotësisht të vaksinuar kundër COVID 19 do të hapet më 1 korrik 2021.
Më poshtë detajet:Udhëzime të rëndësishme:

 

– Ju lutemi të regjistroheni vetëm nëse tashmë e keni kompletuar dokumentacionin e nevojshëm dhe keni marrë të paktën një dozë të vaksinës. Shtyrja e termineve për një muaj të mëvonshëm nuk është e mundur.– Regjistrimi i kërkesës së re për caktimin e një termini është i domosdoshëm. Regjistrimet sipas Rregullores së vjetër për Ballkanin Perëndimor nuk janë më valide.– Lista e pritjes për regjistrimin e kërkesës për termine të lira për muajin vijues do të hapet çdo muaj. Nëse nuk keni sukses, keni mundësi të regjistroheni në muajin vijues.– Në momentin e parashtrimit të kërkesës për vizë duhet të dorëzohet dokumentacioni mbi statusin e vaksinimit. Për udhëtimet hyrëse kërkohet një dëshmi mbi vaksinimin e plotë dhe të bërë të paktën 14 ditë më parë me një nga vaksinat e aprovuara në Gjermani. RTK

Related posts

Kuvendi i Preshevës shkarkon Ardita Sinanin nga posti i kryetares

D V

Ndalohet autobusi me 57 udhëtarë në Milloshevë, arrestohet shoferi

Z.H

Suspendimi i kryetares së Gjykatës në veri të Mitrovicës, Vulin kërcënon me luftë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More