Agjencia Zhurnal.mk.

QMK: 1,522 thirrje në 112, gjithsej 25 zjarre në fundjavë

Shkup, 4 dhjetor – Sipas raportit të fundit 24-orësh të Qendrës së Menaxhimit të Krizave, nga numri i përgjithshëm prej 1522 thirrjesh në numrin e vetëm të urgjencës 112, thirrjet “reale” të urgjencës ishin 33,84%, dhe 66,16% ishin të tjera, të cilësuara si thirrje “jo emergjente”, të cilat ishin për nevoja të tjera të qytetarëve ose thjesht nuk ishin urgjente.

50,80% e thirrjeve nga 112 në QMK drejtoheshin policisë, 37,97% shërbime të urgjendcës mjkesore, 7,49 zjarrfikësve. Në QMK ka pasur 3,74% tëthirrjeve reale të urgjencës që janë për zgjidhje të kombinuar, të cilat natyrisht së bashku me 65,53% të thirrjeve urgjente (gjithsej 1014) iu nënshtruan marrjes, së përgjigjeje dhe përpunimin nga operatorët në detyrë në sektorin E-112 në bashkëpunim me Sektorin për Operacione dhe Koordinimin në QMK.

Ndonëse është fillimi i dhjetorit, këtë fundjavë në ambiente të hapura ka pasur 25 zjarre: 21 të shtunën dhe 4 zjarre dje, të dielën, gjatë të cilave kanë ndërhyrë zjarrfikësit nga Manastiri, Prilepi, Krusheva dhe Kumanova për shuarjen e vegjetacionit të ulët të djegur, njoftoi QMK.

Related posts

Aleksandër Vuçiq, po shqetësohet se po humb BDI-ja e Ali Ahmeti

Xh M

Bytyqi: Pagat në sektorin publik janë rritur me 70 për qind në mesatare që nga viti 2016

Xh M

7 vendet e Bashkimit Evropian me letër Brukselit: Përshpejtoni integrimin e Ballkanit

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy