Agjencia Zhurnal.mk.

Qeveria: Përdorimi personal i kanabisit nuk është vepër penale

Shkup, 21 korrik – Përdorimi rekreativ personal i kanabisit edhe sot nuk është vepër penale, megjithatë praktika tregon se në terren ekzistojnë paqartësi dhe kemi situatë kur persona të cilët përdorin kanabis për nevoja personale dhe ngarkohen gjoja për qëllime shitjeje, brifojnë nga Qeveria,

 

Nga Qeveria presin që me ndryshimet në Kodin Penal të cilat janë në vijim, në mënyrë eksplicite të vërtetohet me një formulim të qartë që përdorimi personal nuk ëhstë vepër penale, në fakt në burg nuk shkon ai që për përdori rekreativ ose për nevojë mediciinale konsumon kanabis.

Gjithashtu do të ketë nevojë edhe për të definuar termin përdorim personal për të cilin kërkohen vendime juridike dhe normative.

Related posts

Lëndë zgjedhore mësimore për edukim financiar për nxënësit e shkollave ekonomike

D V

Analizë/ A po përdoret Antikorrupcioni si instrument presioni?

N E

Kallëzime penale kundër tre personave pasi treguan test PCR të rrejshëm në VK “Tabanoc”

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More