Agjencia Zhurnal.mk.

Qeveria i shkurtoi por ato jo, anëtarët e bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse marin para të majme jashtë ligjit

Shkup, 10 Gusht – Qeveria i shkurtoi, nuk i shkurtuan vetë. Njërën e vendos Kovaçevski dhe kolegët e tij, për tjetrën vendosin anëtarët e Bordit Administrativ dhe Mbikëqyrës të emëruar nga qeveria. Një vit më parë, në seancën e qeverisë më 30 korrik 2021, u morr vendimi për shkurtimin e mjeteve financiare të anëtarëve, kryetarëve dhe nënkryetarëve të këtyre organeve.

Megjithatë, nëse hapim mjetin Open Finance, mund të shohim se ky vendim nuk vlente për të gjithë. I tillë është shembulli me kreun e Bordit Drejtues në Fondin e Shëndetësisë, Dejan Nikolovski. Në vend të 12 mijë mijëve që duhej të merrte, mori 100 euro më shumë, pagesën e fundit prej 18 mijë e kishte bërë më 27 korrik të këtij viti.

– Përcaktimi i lartësisë së tarifave të jetë jo më shumë se 12.000 denarë për presidentin, 11.000 denarë për nënkryetarin ose nënkryetarin, 10.000 denarë për anëtarët, sipas vendimit të qeverisë të datës 30.07.2021.

Me sa duket, disa nuk e kanë parë apo nuk kanë dashur ta shohin vendimin e Qeverisë, ndaj kanë ndjekur atë të kaluar të miratuar më 20 prill 2021, ku shtohen shtesat mujore për këta persona, për shkak të rritjes së pagave minimale dhe mesatare.

– Qeveria konkludoi në lidhje me tarifat për kryetarët dhe anëtarët e bordeve drejtuese dhe mbikëqyrëse, bordet për kontrollin e operacioneve materialo-financiare dhe këshillat në të gjitha institucionet nga sektori publik në të cilat bordet drejtuese dhe mbikëqyrëse, bordet për kontrollin. për punët materialo-financiare dhe këshillon që lartësia e tarifave të tyre të mos jetë më shumë se 18.000 denarë për presidentin dhe jo më shumë se 15.000 për anëtarët, duke pasur parasysh rritjen e pagës minimale dhe të pagës mesatare në Maqedoni, thuhet. në vendimin e qeverisë të datës 20 prill 2021.

Përveç presidentit, i cili merr 18 mijë denarë në muaj, zëvendësi i tij merr 17 mijë, ndërsa anëtarët e zakonshëm 15 mijë denarë.

Fjala vjen, Nikollovski, i cili së paku sipas veglës së financave të hapura nuk vepron me këtë vendim të qeverisë, sipas informacioneve tona, është punëtor në Ministrinë e Financave. Një institucion që po përgatitet të ndryshojë sistemin tatimor, me synimin për një fluks më të madh të financave nga qytetarët, për shkak të krizës ekonomike në të cilën ndodhet vendi.

Related posts

Kovaçevski: Qëndrojmë maksimalisht të përkushtuar parimeve të qeverisjes së hapur

Z.H

1 vjet nga tragjedia e autobusit të “Besa Trans” në Struma të Bullgarisë

Z.H

Moti sot me vranësira dhe temperatura deri 13 gradë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More