Agjencia Zhurnal.mk.

Qeveria do ta promovojë linjën kreditore pa interes “KOVID 4”

Shkup, 7 korrik – Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi sot në Qeveri do ta promovojë linjën kreditore pa interes “KOVID 4”.

Në konferencën për shtyp do të marrin pjesë edhe ministri i Financave Fatmir Besimi, si dhe drejtori i Bankës Zhvillimore të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Kire Naumov.

Linja kreditore pa interes “KOVID 4” e projektuar në 10 milion euro, është pjesë e pakos së gjashtë të masave antikrizë. Parashikon grante deri në 15.000 euro për firmat nga sektoret më të goditura: turizëm, hotelieri, ivent industrinë, institucionet shëndetësore private, tregtarët individualë dhe zejtarë, nëse hapin vende të reja pune dhe i rrisin të ardhurat.

Në prill të këtij viti Qeveria i obligoi Kabinetin e Bytyqit dhe Ministrinë e Financave në bashkëpunim me Bankën Zhvillimore t’i ndërmarrin hapat e domosdoshëm për operacionalizim të kësaj mase.

Related posts

Forum rajonal “Ndikimi i Kovid-19 ndaj ekonomisë, me fokus të posaçëm në ekonominë sociale”

Z.H

Studentët e Fakultetit të Bujqësisë dhe Bioteknologjisë të UT-së realizuan vizitë studimore

Xh M

Moti sot në Maqedoninë e Veriut

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More