Agjencia Zhurnal.mk.

Publikohet shpallja për prokurorë publik, votimi bëhet më 7 nëntor

Shkup, 6 tetor – Këshilli i prokurorëve publikë të Republikës së Maqedonisë së Veriut publikoi shpallje për përzgjedhjen e prokurorëve në shumë prokurori si dhe Prokuror themelor publik të Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit-Shkup.

 

Kjo zgjedhjet e parë e tillë për ndryshimet e Ligjin për prokurorët publik, ku në pajtim me nenin 66, Prokurori themelor publik i PTHP NKOK zgjidhet nga ana e Këshillit të prokurorëve publikë pas votimit nga ana e të gjithë prokurorëve publikë në Republikë. të Maqedonisë së Veriut.

Siç informoi për MIA-n kryetari i Këshillit të PP-së Antonio Jolevski, më 7 nëntor prokurorët do të votojnë, pas çka dorëzohen rezultatet, ndërsa Këshilli në afat prej shtatë ditëve pas votimit, duhet të mbajë seancë në të cilën do të mbajë një Vendimi për emërimin e prokurorit publik që ka marrë më së shumti vota nga lista e kandidatëve të paraqitur.

Mandati i shefes së suspenduar të PTHP NKOK Vilma Ruskovska zgjat deri më 14 nëntor, ndërsa si zëvendësim të përkohshëm të saj më 29 gusht është emëruar prokurori Trajçe Pelivanov.

Prokurori themelor publik i Prokurorisë Themelore Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit zgjidhet gjatë periudhës katërvjeçare, nga radhët e prokurorëve publikë të zgjedhur me të drejtë zgjedhjes së sërishme

Related posts

Jotova: Bullgaria ka të drejtë në pozicion të fuqishëm ndaj Maqedonisë së veriut për monumentet ushtarake bullgare

D V

Aksident në rrugën Podgoricë-Cetinje, humb jetën shtetasi nga Maqedonia e Veriut

Xh M

Besimi: Huazimi i 600 milionë eurove do të jetë sipas asaj që është planifikuar në Buxhetin për vitin 2022

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More