Agjencia Zhurnal.mk.

Publikohet libri  i bardhë mbi përparimin demokratik të Hong-Kongut sipas parimit “Një vend, dy sisteme”

Zyra e Informacionit e Këshillit të Shtetit të Kinës publikoi të hënën librin e bardhë të titulluar “Hong- Kong: Përparimi demokratik në kuadrin e parimit ‘Një vend, dy sisteme’”.

 

Libri i bardhë bën një rishikim gjithëpërfshirës të origjinës dhe zhvillimit të demokracisë në Rajonin e Posaçëm Administrativ të Hong-Kongut dhe të parimeve e pozicionit të qeverisë qendrore.

Libri i bardhë vë në dukje më tej se, pas rifillimit të ushtrimit të sovranitetit, qeveria kineze zbatoi politikën bazë “Një vend, dy sisteme” dhe vendosi demokracinë në Hong-Kong.

Që nga ajo kohë, ajo i ka dhënë mbështetje të vazhdueshme rajonit në zhvillimin e sistemit të tij demokratik. “Vendosmëria, sinqeriteti dhe përpjekjet e Partisë Komuniste të Kinës dhe të qeverisë kineze për këtë qëllim kanë qenë të qëndrueshme dhe janë të dukshme për çdo vëzhgues objektiv,” theksohet në librin e bardhë

Related posts

Kina shpreson që administrata e re e ShBA-së t’i trajtojë objektivisht marrëdhëniet dypalëshe

Z H

Fajon: Ideja e vendosjes së kufijve të rinj në Ballkanin Perëndimor, jashtëzakonisht e rrezikshme

Redaksia

Thirrja e Presidentit Biden për miratimin e ligjit për të drejtën e votës

N E

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More