Agjencia Zhurnal.mk.

Pse shishet kanë datë skadence kur uji nuk skadon?

Uji i çezmës mund të ruhet dhe të konsumohet deri në 6 muaj me rrezik minimal të efekteve anësore, për sa kohë është ruajtur siç duhet (vend i freskët, i thatë dhe i errët)

Ky ujë mund të ketë një shije pak më ndryshe me kalimin e kohës, që shkaktohet nga dyoksidi i karbonit në ajër.

Megjithatë, ndonëse mund të kenë një shije jo të mirë, ende konsiderohet përgjithësisht i sigurt për t’u pirë deri në 6 muaj, shkruan Healthline.

Po uji në shishe plastike?

Shishet plastike kanë një datë skadence, por që nuk lidhet me ujin, por me shishen. Në përgjithësi, nuk është ide e mirë që të pini ujë nga një shishe plastike që është shumë larg datës së skadimit.

Kjo ndodh për shkak se plastika mund të derdhet në ujë dhe me kalimin e kohës, ta kontaminojë me kimikate si antimoni dhe bisfenoli.

Nëse gëlltiten rregullisht, këto përbërje plastike mund të grumbullohen ngadalë në trup, gjë që mund të dëmtojë shëndetin e zorrëve, imunitetin dhe funksionin e frymëmarrjes.

Nëse vini re se uji ka një shije të çuditshme, duhet ta zieni para se ta pini ose ta hidhni.

Related posts

Katër shenja paralajmëruese të arrestit kardiak që mund të ndodhin 24 orë më herët

D V

A mund të shkaktojë COVID-i humbje të dëgjimit? Çfarë thonë ekspertët

D V

Tetë shprehi të mëngjesit që po e dëmtojnë trupin tuaj

D V
OFERTË SPECIALE // Domain + Hosting + Uebfaqe për vetëm 400 Euro në vit!
Ofertë Speciale:
Domain + Hosting + Uebfaqe = 400euro!