Agjencia Zhurnal.mk.

Protestë e pensionistëve para Kuvendit

Shkup, 12 dhjetor – Pensionistët nga më shumë qytete sot para Kuvendit në Shkup kanë dalë në protesta për shkak siç thonë, të pakënaqur me masat kundër krizës.

Pensionisti Orce Davitkov i cili është në Këshillin nismëtar në Shoqatën e pensionistëve “Për jetë dinjitoze” nga Koçani në një deklaratë për mediat tha se kërkesat e tyre janë pesë mijë denarë lineare dhe 18 mijë denarë pension minimal, gratë mbi 62 vjeç dhe burrat mbi 64 vjeç të mos paguajnë asgjë në shëndetësi të jenë të liruar nga participimi. Për siç potencoi që ditët e fundit të jetës t’i kalojnë me dinjitet.

“Në vend që të shkojmë përpara me pensionet, ne po kthehemi mbrapa, shihet qartë që sistemi pensional nuk është i mirë”, theksoi ai duke shtuar se revolta mes tyre është e madhe.

Kërkesat siç tha ai i ka dorëzuar në Kuvend.

Mone Gorgiev nga Koçani, sekretar i Shoqatës tha se kanë mbështetje nga një parti politike, deputetët e së cilës ju kanë thënë që me të ardhur në pushtet do t’i zgjidhin problemet e pensionistëve.

“Pensioni nuk mjafton as për shpenzime, jo më për diçka tjetër, si një trajtim në banjë, për atë nuk ka shanse teorike. Pensionisti është sjellë deri në skajin e ekzistencës”, thekson Gorgiev. 

Related posts

Mijallkov lirohet nga akuzat në rastin “Thesari”, në gjykimin e parë u dënua me tetë vite burg

D V

Spasovski dhe Kovaçevski do të marrin apanazh prej 2.500 eurove në muaj gjatë gjithë vitit

D V

Ali Ahmeti: Bujar Osmani është kandidati i BDI-së për president të Maqedonisë së Veriut

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy