Agjencia Zhurnal.mk.

Promovohet libri “Parashqevi Qiriazi dhe viti i saj 1919” i Teuta Toskës

Akademia e të Rinjve pranë Akademisë së Shkencave të Shqipërisë organizon ditën e enjte, në datë 1 korrik, ora 18:30, promovimin e librit “Parashqevi Qiriazi dhe viti i saj 1919” të autores Teuta Toska.

 

Veprimtaria do të bëhet në mjedisin e jashtëm të Akademisë së Shkencave, me praninë e autores, dhe të folësve: Valentina Duka, David Hosaflook, Elsa Demo dhe Mikaela Minga.

Teuta Toska është diplomuar në Universitetin e Elbasanit “A.Xhuvani” për gjuhë shqipe dhe letërsi në vitin 1997 dhe është doktoruar në Universitetin e Tiranës në vitin 2013 në fushë të gjuhësisë. Punon si drejtuese e departamentit të gjuhësisë në Universitetin e Elbasanit.

Që nga viti 2017 është edhe anëtare e Akademisë së të Rinjve.

Parashqevi Qiriazi (2 qershor 1880–1970), e lindur në Manastir, ishte Mësuese e Popullit, master i edukimit, pedagoge, intelektuale e shquar, veprimtare e arsimimit të femrës shqiptare, pjesëmarrëse e Kongresit të Manastirit, autorja e abetares së parë shqipe me alfabetin e Manastirit dhe e himnit të tij, e para femër shqiptare autore e një projekti arsimor.

Related posts

Rikardi III: E vërteta pas dramës makabre të Shekspirit

D V

”Pa vend”, kualifikohet për në Oscars 2022

D V

Sot, kujtojmë Betejën e Sfetigradit, beteja kryesore e ushtrisë shqiptare e komanduar nga Skënderbeu

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More