Agjencia Zhurnal.mk.

Promovimi i shkëmbimeve dhe mësimit të ndërsjellë midis qytetërimeve, mbron trashëgiminë kulturore

“Veprimi ndërkombëtar i mbrojtjes së monumenteve të Angkorit” është veprimi ndërkombëtar me përmasën më të madhe për mbrojtjen e trashëgimive kulturore në histori. Kina është një ndër pjesëmarrëset më të hershme.

 

Në tetorin e vitit 1971, u rivendosën të gjitha të drejtat e ligjshme të Republikës Popullore të Kinës në #UNESCO të #OKB-së. UNESCO-ja është instituti i parë i OKB-së që rivendosi vendin e ligjshëm të Kinës. Kina është vendi që paguan më shumë fonde në UNESCO.

Përveç mbrojtjes së monumenteve të Angkorit, Kina ndihmoi Mongolinë, Uzbekistanin, Nepalin dhe vende të tjera në mbrojtjen e trashëgimive kulturore.

Në Konferencën e 44-t të Trashëgimive Botërore që u mbajt në qytetin Fuzhou të Kinës, Kina shpalli se do të ndërtojë bashkë me UNESCO-n platformën online për arsimimin lidhur me trashëgimitë botërore, dhe u zotua se do të ndihmojë vendet në zhvillim, sidomos vendet afrikane dhe vendet e vogla ishullore, në kultivimin e talenteve për mbrojtjen e trashëgimive kulturore.

Related posts

VMRO-DPMNE propozon uljen e çmimit të naftës dhe benzinës, kritikon Besimin, Ahmetin, Kovaçevskin…

I Z

BDI: Incidenti i inskenuar nga aktivistët e koalicionit Aleanca – VMRO – Levica

Xh M

Analizë: A do të kthehet Haraçina në duart e partive shqiptare?

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More