Agjencia Zhurnal.mk.

Promovim i Strategjisë së parë kombëtare për edukim financiar dhe inkluzion

Shkup, 8 korrik – Banka Popullore sot do të mbajë promovim virtual të Strategjisë së parë kombëtare për edukim financiar dhe inkluzion financiar (2021-2025).

 

Në promovim janë paralajmëruar fjalime të guvernatores së Bankës Qendrore Anita Angellovska-Bezhovska, ministrit të Financave Fatmir Besimi, kryetarit të Këshillit të Ekspertëve të Agjencisë për Supervizion të Sigurimit Kërste Shajnovski, si dhe të Maksud Ali, kryetar i Këshillit të Ekspertëve të Agjencisë për Supervizion të Financimit Kapital të Sigurimit Pensional dhe Kiril Jovanovski komisioner i Komisionit të Letrave me Vlerë.

Strategjia ka për qëllim të sigurojë mbështetje dhe zhvillim të mëtejshëm të edukimit financiar dhe inkluzionit financiar. Duhet të kontribuojë për koordinim dhe bashkëpunim të përforcuar midis rregullatorëve financiarë, sektorit financiar privat dhe sektorit joqeveritar, si dhe qasje sistematike të të gjitha subjekteve të përfshirë për shkak të përforcimit të edukimit financiar të popullatës, përmirësim të shkallës së inkluzionit financiar, me ç’rast njëkohësisht sigurim të mbrojtjes përkatëse të konsumatorëve.

Related posts

Zaev: Talat Xhaferi shkeli Kushtetutën kur u drejtua në gjuhë shqipe në PE

D V

Schallenberg: Mendoj se është tepër vonë hapje e bisedimeve me Maqedoninë e Veriut dhe Shqipërinë

D V

Boçvarski: Tani është koha përmes investimeve kapitale direkt të ndihmohen kompanitë

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More