Agjencia Zhurnal.mk.

Projektuesi i konsolave ​​Nintendo NES dhe SNES largohet nga kompania pas 38 vitesh

Projektuesi Lance Barr, i cili projektoi konsolat NES dhe SNES, u largua nga Nintendo pas 38 vjetësh dhe tetë muajsh.

 

Edhe pse relativisht pak njerëz e dinin emrin e tij, Barr megjithatë luajti një rol kyç në përqafimin e Nintendo në treg dhe ringjalljen e industrisë së lojërave video në Shtetet e Bashkuara.

Barr u bashkua me Nintendo në muajin dhjetor të vitit 1982 dhe mori funksionin me kohë të pjesshme, duke dhënë kontributin e tij më të madh kur dizajnoi tastierën NES.

Ideja e tij ishte të bënte që tastiera të dukej se përshtatet me sistemin stereo, dhe foleja e tij e fishekut, domethënë “disketa” e lojës, gjithashtu kontribuon në këtë. Kjo çarë ka një “derë” e cila e bën tastierën të ngjajë me një video.

Barr gjithashtu punoi në pajisje shtesë për tastierën NES siç është pistoleta Zapper dhe kontrolluesi i zgjeruar NES Max. Përveç kësaj, ai kontribuoi në hartimin e tastierës Nintendo Wii dhe kontrolluesit legjendar Nunchuck.

Mund të thuhet se Barr formoi gjuhën e përgjithshme të projektimit të pajisjeve të Nintendo, dhe largimi i tij shënon fundin e një epoke të gjatë dhe të rëndësishme. 

Related posts

E ardhmja e njerëzimit drejt botës virtuale – cilat kompani në botë po punojnë për teknologjinë metaverse?

D V

Twitter po teston Communities, përmbajtjen e re për interesat e përbashkëta

D V

Tibet, hekurudha e shpejtësisë së lartë do të hapet në korrik

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More