Agjencia Zhurnal.mk.

Procesi i rekrutimit të ushtarëve të rinj të FSK-së, Ministria e Mbrojtjes jep detaje për ankesat

Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës ka publikuar të dhëna në lidhje me procesion rekrutues, në konkursin për pranimin e ushtarëve aktiv të FSK-së.

 

Përmes një njoftimi për media, nga Ministria e Mbrojtjes kanë dhënë detaje në lidhje me ankesat dhe shqyrtimin e tyre.

Sipas njoftimit, bordi Përzgjedhës i kandidatëve në konkursin për pranimin e ushtarëve aktiv në FSK, në fazën e testimit fizik ka pranuar 226 ankesa te rregullta dhe 10 ankesa pas afatit, ankesa për listën fillestare të cilat janë refuzuar.

“Bazuar në Rregulloren Nr. 03/2020 për rekrutim në Forcën e Sigurisë së Kosovës, neni 37, këto ankesa janë proceduar si në vijim: 130 ankesa janë aprovuar dhe jane ftuar për testim me 16.12.2021 në Prishtinë; 88 ankesa janë refuzuar dhe janë proceduar për Bordin e ankesave; 8 ankesa kanë qenë të adresuara nga kandidatët të cilët kanë munguar gjatë javës së testimit për  shkak të mungesës së dokumenteve të zotësisë dhe janë testuar të premten; 10 ankesa nuk janë trajtuar për shkak së kanë qenë jashtë afatit të ankesave”, thuhet në njoftim.

Ministria sqaron se në listë për ritestim për datën 16.12.2021 është ftuar edhe një kandidat, Soner Gurizi i cili gjatë testimit i janë kalkuluar gabimisht pompat dhe barkoret me moshën 18-21 vjet, ndërsa kandidati i ka 23 vite dhe pas përfundimit të pompave i është ndërprerë testi.

“Prandaj është ftuar  në ritestim më datë 16.12.2021 për shkak të gabimit përkatës. Prandaj në listën për ritestim në total janë 131 kandidat. (130 ankesa te aprovuara dhe 01 kandidati në fjalë)”, thuhet në njoftim.

Nga ky proces rezultatet janë si në vijim:

Të planifikuar për ritestim ishin 131 kandidatë nga të cilët prezent ishin 112 kandidatë, kurse munguan 19 kandidatë.

Prej 112 kandidatëve të testuar kanë kaluar 59 kandidatë , kurse nuk kanë kaluar 53 kandidatë.

“88 kandidatët e refuzuar nga Bordi Përzgjedhës janë proceduar për Bordin e Ankesave. Pas vendimit të Bordit të Ankesave, kandidatët do të njoftohen dhe Bordi Përzgjedhës do të veprojë sipas vendimit të Bordit për Ankesa”, sqarohet tutje.

NjoftimMe qëllim të transparencës së plotë, lidhur me procesin aktual rekrutues, Ministria e Mbrojtjes njofton si në…

Posted by Ministria e Mbrojtjes e Republikës së Kosovës on Friday, December 17, 2021

Related posts

Mehaj demanton mediat: FSK nuk po përgatitet të ndërhyjë në veri

D V

Hoxhaj reagon ashpër: UNMIK-u në Këshill të Sigurimit ishte zëri i Serbisë

D V

Hyseni bëhet kryetar, thotë se “Luta ka nevojë për pak pushim”

adijanzh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More