Agjencia Zhurnal.mk.

Prej nesër fillon pagesa e pensioneve, me rritje prej 5.3%

Shkup, 1 tetor – Më së shumti do të marrin përfituesit e pensionit më të lartë, rreth 3700 denarë plus. Pensionistët, nga ana tjetër, me pensione më të ulëta do të marrin vetëm 700 denarë.

Ministria e Punës dhe Çështjeve Sociale thotë:“Sipas metodologjisë dhe të dhënave nga Enti Shtetëror i Statistikave, pensioni për muajin shtator do të rritet me 5.3%. Ky është rregullimi i dytë për këtë vit, në muajin mars është rritur me 8.4% dhe bashkë me 5.3% në shtator është gjithsej 13.7%”. Në vend jetojnë rreth 330 mijë pensionistë. Pjesa më e madhe e tyre, mbi 97 mijë në muaj, shtyhen nga pensionet deri në 13 mijë denarë.

Related posts

Kush nga shtetet ballkanike ka numër më të madh të ushtarëve profesionistë?!

Xh M

Shënohet Dita ndërkombëtare e Romëve

Xh M

Nënshkruhet marrëveshja për ndërtimin e stadiumit/ Ajdini: Mbetemi të përkushtuar ndaj Tetovës

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy