Agjencia Zhurnal.mk.

Policia ndërpret transport ndërkombëtar të marihuanës, hetim kundër katër personave

Shkup, 1 prill – Prokurori i lëndës nga Prokuroria Themelore Publike për përndjekje të krimit të organizuar dhe korrupsionit, duke vepruar rreth një denoncimi të parashtruar nga SPB Shtip mori urdhër për zbatimin e procedurës hetuese kundër katër personave, tre nga të cilët shtetas të Kosovës dhe një i Maqedonisë së Veriut, për shkak të dyshimit se kanë kryer vepër penale “prodhim të paautorizuar dhe lëshim në qarkullim të drogave narkotike, substancave psikotrope” sipas nenit 215 paragrafi 3 lidhur me paragrafin 1 nga Kodi penal, kumtoi Prokuroria publike.

“Tre të dyshuarit të arrestuar janë nxjerrë para gjykatësit në procedurë paraprake pranë Gjykatës Themelore Publike – Shkup. Prokurori, duke vlerësuar se janë plotësuar kushtet e parapara në Ligjin për procedurë hetuese, parashtroi Propozim për përcaktimin e masës së arrestit kundër të gjitha personave të dyshuar. Propozimi u pranua nga ana e gjykatësit në procedurë paraprake pranë Gjykatës Themelore Publike Shkup dhe të dyshuarve me Vendim i ka caktuar masë arresti në kohëzgjatje prej 30 ditëve. Masa e arrestit është përcaktuar edhe për të dyshuarin e tretë dhe e njëjta do aplikohet pas gjetjes së tij”, thonë nga PP.

Nga Prokuroria Themelore informojnë se aksioni është rezultat i shkëmbimit paraprak ndërinstitucional ndërkombëtar i informacioneve të shërbimeve për luftë kundër drogës dhe Sektorit për polici kriminalistike në bashkërendim me prokurorin publik kompetent. Ndërkohë, Ministria e Punëve të Brendshme vazhdon me ndërmarrjen e masave intensive për gjetjen e tani për tani personit të panjohur, i cili me automjet motorik të mallrave është dashur ta ndërmerr drogën narkotike marihuanë nga Shtipi dhe ta bartë deri në Turqi.

Related posts

Me pistoletë plastike tentoi të grabisë bastoren në Shkup

Xh M

Kryesia e LSDM sonte vendos për propozimet e VMRO

Xh M

Sllupçani nuk lëshon pe, në Haraçinë sot përfundon aktiviteti i EVN që vjedhjet e rrymës të ulen në 10 për qind

Xh M