Agjencia Zhurnal.mk.

Petkovski: Qeveria i zhgënjeu maqedonasit në Bullgari

Shkup, 28 Tetor – Qeveria jonë i ka tradhtuar dhe zhgënjyer maqedonasit në Bullgari, të cilët menduan se më në fund kanë ardhur kohë më të mira në të cilat do të mund të ushtrojnë të drejtat dhe liritë e tyre njerëzore, për të cilat luftojnë prej vitesh, shkruan ish-kryeparlamentari Tito Petkovski.

 

Ai me statusin e profilit të tij në Facebook analizon hapjen e klubit maqedonas dhe atij bullgar, menjëherë para hapjes në Blagoevgrad “Nikola Vaptsarov”.

Petkovski ka komentuar deklaratën e ministrit të Punëve të Jashtme, Bujar Osmani, i cili sot tha se hapja e klubeve të tilla i dëmton të dyja komunitetet.

-Më në fund, duke e kuptuar se “ky lloj hapjeje i klubeve maqedonase dhe bullgare i dëmton të dyja komunitetet”, ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani praktikisht pranoi se nuk është kështu politika e jashtme. Dhe ky nuk është mëkat. Mirëpo, vetëm dy ditë para hapjes së klubit të maqedonasve në Blagoevgrad, ai zbuloi dhe njoftoi publikisht se klubi do të financohet nga “strukturat anti-amerikane dhe anti-evropiane nga Kanadaja” dhe se kjo do të dëmtojë marrëdhëniet mes të dy komunitetet, të paktën, është një raport i papërgjegjshëm ndaj opinionit maqedonas, shkruan Petkovski.

Ai bën një krahasim me hapjen e klubeve bullgare në Maqedoni, kur për më shumë se dy muaj publiku maqedonas, siç shkruan ai, vazhdimisht bombardohej me provokime bullgare, nga qarqet zyrtare bullgare në lidhje me klubet në Manastir dhe Ohër. Publiku u informua se kush është financuesi i klubeve bullgare në Maqedoni dhe kush do të financojë klubin maqedonas në Bllagoevgrad.

-Kryeministri publikisht tha se do të shkojë në Blagoevgrad, madje ftoi një deputet të VMRO-së që të shkonim së bashku në hapjen e klubit, sigurisht i bindur se do të ndodhë, sipas shembullit të kreut të shtetit bullgar që erdhi në Manastir. Kryeministri njoftoi se ditën e hapjes do të qëndrojë në Shkup, sepse kishte detyra të rëndësishme shtetërore.

Pra, Qeveria jonë nuk ka pasur një vlerësim real për drejtimin që do të marrin marrëdhëniet maqedono-bullgare pas hapjes së klubeve në Manastir dhe Ohër dhe hapjes së mundshme të klubit të maqedonasve në Bllagoevgrad, si do të jenë reagimet e kundërshtarëve i idesë për hapjen e klubeve, si në Maqedoni ashtu edhe në Bullgari.

Një qeveri e përgjegjshme duhet të parashikojë të ardhmen. Ajo duhet të përballojë të gjitha kërcënimet e mundshme për sigurinë e shtetit, t’i parandalojë ato dhe të parandalojë pasoja të dëmshme, thotë Petkovski.

Related posts

Komisioni Historik do të ketë edhe Sekretariat

Xh M

Lagjja Saat Kullë, infrastrukturë të re dhe asfaltim në rrugën “Otokar Kershovani”

Z.H

Mariçiq – Uetington: Reformat dhe ndryshimet pozitive në shtet janë sukses i përbashkët

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More