Agjencia Zhurnal.mk.

Pesë gabime që bëjnë njerëzit inteligjentë në punë: Çfarë i pengon ata të përparojnë dhe të marrin një pagë më të lartë

Këto janë pesë gabimet më të zakonshme që njerëzit inteligjentë bëjnë në mjedisin e tyre të biznesit

Edhe pse inteligjenca është e nevojshme për suksesin profesional, madje edhe njerëzit e suksesshëm mund të bëjnë gabime që do të ulin shanset e tyre për t’u avancuar ose do t’i largojnë nga kolegët e tyre.

Inteligjenca është larg nga kriteri i vetëm për një karrierë të suksesshme.

Pavarësisht nëse jeni i punësuar apo zotëroni biznesin tuaj, është thelbësore që të shmangni gabimet themelore që mund të sabotojnë shanset tuaja për avancim.

Ekspertët besojnë se kriteret për suksesin në karrierë janë më komplekse se arsimimi juaj, transmeton Telegrafi.

Ju duhet të shmangni këto pesë gabime në mënyrë që të jeni të suksesshëm në biznesin tuaj.

1. Theksimi i vazhdueshëm në edukim

Gjërat e rëndësishme nuk mësohen vetëm në shkollë, por përvoja praktike mund të zbulojë shumë detaje të dobishme. Mos nxitoni të refuzoni sugjerimet e njerëzve me përvojë të madhe dhe mos i shikoni idetë e tyre në një këndvështrim negativ. Është më mirë që çdo diskutim të merret si një mundësi për të mësuar diçka të re dhe për të bashkëpunuar me të gjithë kolegët apo punonjësit për të arritur sukses.

2. Dëshira për të pasur gjithmonë të drejtë

Nuk ka të bëjë vetëm me pohimin e këndvështrimit tuaj. Do të ketë shumë situata ku do t’ju duhet të jeni të sjellshëm ose të dhembshur dhe ndonjëherë do t’ju duhet të dëgjoni ide më pak logjike. Fatkeqësisht, shumë njerëz të zgjuar nuk zgjedhin momentin e duhur për të provuar se kanë të drejtë dhe humbasin mundësi të rëndësishme për shkak të tij.

3. Refuzimi i punës dhe përpjekjes së vazhdueshme

Është ideale të jesh i talentuar dhe të marrësh shumë pak kohë për të ruajtur informacione të reja ose për të kuptuar procedura të ndryshme, por kjo nuk është arsye për të hedhur poshtë përpjekjet e të tjerëve. Mos harroni se etika profesionale bazohet në përpjekje të vazhdueshme, punë të vazhdueshme dhe disiplinë. Sipas ekspertëve, pikërisht për shkak se janë përdorur për të kujtuar lehtësisht informacione të ndryshme, njerëzit inteligjentë shmangin fushat që kërkojnë përpjekje të vazhdueshme.

4. Mos informimi për aktivitetet e konkurrentëve

Njerëzit inteligjentë priren të jenë shumë të relaksuar për konkurrencën, por kërkimi i tregut dhe krahasimi i alternativave janë çelësi i suksesit. Edhe nëse ata kanë një ide të shkëlqyer, do të duhen disa kërkime për të parë se si mund të funksionojë në praktikë.

5. Qëndrimi i palëvizshëm me mësimin e aftësive të reja

Nuk është vetëm ajo që dini, është edhe ajo që njihni. Aftësitë e rrjetëzimit janë baza për krijimin e përhershëm të mundësive të reja profesionale. Është shumë e vështirë të bëhesh një udhëheqës i respektuar nëse nuk shoqërohesh. Në thelb të rrugëtimit tuaj profesional është ndërveprimi pozitiv me kolegët në punë. 

Related posts

4 rregullat e arta të dashurisë, që nuk duhet të thyhen kurrë

D V

Femrat duan djem gazmorë, jeta bëhet më e lehtë

D V

Filtri që po “tmerron” përdoruesit në TikTok – a dukemi me të vërtetë kështu siç na paraqet ky efekt në platformë?

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy