Agjencia Zhurnal.mk.

Përfundon projekti i USAID-it për integrim ndëretnik në arsim

Shkup, 21 shtator – Mbi 400.000 nxënës, mësimdhënës, punonjës të shkollave dhe prindër janë përfshirë në projektin e USAID-it për integrim ndëretnik të të rinjve në arsim, i cili është zbatuar gjatë pesë viteve e gjysmë në bashkëpunim me institucionet arsimore dhe të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme dhe komunat në mbarë vendin.

 

Projekti që synonte forcimin e kohezionit ndëretnik në shkolla, edukimin qytetar dhe pjesëmarrjen e të rinjve përfshinte më shumë se 5.000 aktivitete në nivel shkollash dhe komunitetesh lokale dhe krijoi mundësi për ndërveprim ndërmjet nxënësve nga bashkësitë e ndryshme etnike dhe inkurajimin e kreativitetit dhe pjesëmarrjes së të rinjve. Nxënësit u përfshinë në një sërë aktivitetesh – nga ekologjia dhe sportet tek ndihma dhe mbështetja e të moshuarve. Një nga përfitimet e projektit është vendosja e lëndës Edukatë Qytetare në shkollat ​​fillore dhe të mesme profesionale.

Në kuadër të projektit, me mbështetjen financiare të Komandës Evropiane të SHBA-së (EUKOM), u rinovuan edhe 60 shkolla, të cilat përmirësoi ndjeshëm kushtet e mësimdhënies për më shumë se 42.000 nxënës dhe mësues.

Erik Mejer, zëvendësshef i misionit në Ambasadën amerikane në Shkup, përgëzoi të gjithë pjesëmarrësit në projekt të cilët kontribuan në përfshirjen e integrimit ndëretnik në shkolla dhe në shumë aktivitete jashtëshkollore, duke theksuar se fokusi i projektit është praktika e vlerat qytetare me qëllim që shkolla ta bëjë atë një vend më të mirë dhe të përmirësojë shoqërinë.

Në ngjarjen me të cilën u shënua mbyllja e projektit të USAID-it, i organizuar simbolikisht në Ditën Ndërkombëtare të Paqes, përmes një diskutimi rinor dhe një programi argëtues, u prezantuan të arriturat në kuadër të projektit, me theks zëri i të rinjve dhe duke mbështetur idetë dhe iniciativat e tyre për ndryshime pozitive.

Related posts

Sot fillon pagesa e ndihmës sociale

Z.H

Komiteti i Helsinkit flet për diskriminimin në shkollë dhe rastin “Ëmbla”

Z.H

UT e intensifikon bashkëpunimin me profesorë eminentë dhe institucione të mjekësisë nga shtetet evropiane

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More