Agjencia Zhurnal.mk.

Përfitime shëndetësore që nuk i prisni nga frutat më të famshme të verës

Rrushi është fruti më i shquar dhe më i famshëm i verës, i karakterizuar nga përmbajtja e tyre e lartë e lëndëve ushqyese të nevojshme për trupin, dhe përfitimet shëndetësore që ato ofrojnë për organe të ndryshme jetësore, por ato sigurojnë mëlçinë në veçanti me shumë përfitime:

 

1- Parandalimi i oksidimit të yndyrnave të mëlçisë Rrushi zvogëlon shanset e oksidimit të acideve yndyrore, falë përmbajtjes së tyre në antioksidantë, të cilët pengojnë stresin oksidativ të shkaktuar nga aktiviteti i radikaleve të lira në trup, dhe parandalojnë që ajo të ndikojë në enët e gjakut që ushqejnë mëlçinë.

2- Pastroni mëlçinë Rrushi i të gjitha llojeve luan një rol të madh në pastrimin e mëlçisë nga efektet e ngrënies së ushqimeve dhe pijeve të ndotura dhe jo të shëndetshme, dhe arsyeja është sepse ato përmbajnë polifenole, një antioksidant që ndihmon në pastrimin e trupit nga toksinat.

3- Mbrojtja e mëlçisë nga cirroza Një studim i botuar në 2014, provoi se ngrënia e rrushit të kuq mbron nga cirroza, sepse përmban resveratrol, i cili kontribuon në mbrojtjen e qelizave të mëlçisë nga dhëmbëzimet, përveç riparimit të qelizave të dëmtuara, përmes vetive të tij antioksiduese.

4- Parandalimi i kancerit të mëlçisë Resveratroli në rrushin e kuq ofron një përfitim tjetër për shëndetin e mëlçisë, pasi disa studime kanë zbuluar se vetitë e tij antioksiduese zvogëlojnë incidencën e disa llojeve të kancerit, përfshirë kancerin e mëlçisë.

Related posts

Cilat janë simptomat e menopauzës?

D V

Studimi i ri identifikon shkakun potencial të sëmundjes së Alzheimerit dhe si ta shmangni atë

D V

Kjo erëz është më efektive se kanella kur bëhet fjalë për dietën, por nuk bën të përdoret në sasi të mëdha

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More