Agjencia Zhurnal.mk.

Pensionistët do të marin 7% pension më të lartë muajin tjetër

Shkup, 19 shtator – Pensionistët në fund të muajit do të kenë rritje rreth shtatë për qind, përshtatje të pensioneve sipas metodologjisë së re që e miratuam në mars të vitit 2022, gjegjësisht korrigjim prej 50 për qind të kostos të jetesës dhe 50 për qind në raport me pagën mesatare, deklaroi sot ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska në Shtip.

 

Ministrja informoi se diku rreth 36 mijë familje janë përfituese të ndihmës minimale të garantuar që përfshihen në sistemin e mbrojtjes sociale.

Me masat e reja që bashkë me ministrin e Financave dhe ministrat e tjerë në Qeveri po i krijojnë në prag të dimrit, siç shtoi, presin që të kujdesemi së paku për ata që janë më të cenuarit në shoqëri.

Related posts

Healthy eating: Why muesli should be a part of your diet

Lea Muslija

Në dilemë krijimi i Qeverisë së re në Bullgari, rrezikohen negociatat me Shkupin

Z.H

Rritet fluksi i pacientëve, shkak temperaturat e larta

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More