Agjencia Zhurnal.mk.

Penov: Të gjitha komunat t’i respektojnë rekomandimet për kursim të energjisë elektrike

Shkup, 16 nëntor – Komuna e Karposhit është shembull pozitiv i respektimit të rekomandimeve të Qeverisë për kursimin e energjisë elektrike, duhet të zgjidhet problemi i parkimit, është theksuar gjatë vizitës së sotme të ministrit të Vetëqeverisjes Lokale Risto Penov në Komunën e Karposhit.

 

Në takimin e ministrit me kryetarin e Komunës së Karposhit, Stevço Jakimovski, u konstatua se Komuna e Karposhit duhet të zgjidhë problemet në fushën e parkingjeve publike dhe urbanizmit.

“Sot kemi hyrë në kuadër të aksionit tonë për të vizituar komunat për të lokalizuar dhe zgjidhur problemet në komuna, sot zgjodhëm komunën si të suksesshme. Kemi marrë udhëzime dhe kërkesa nga komuna në fushën e urbanistikës, parkingjeve publike dhe do të mundohemi të gjejmë një mënyrë për ta zgjidhur. Ideja jonë e këtyre vizitave është që unë si përfaqësues i Qeverisë t’i zgjidhim problemet që ekzistojnë në interes të qytetarëve dhe jemi të gatshëm që bashkërisht t’i zgjidhim disa probleme që janë në interes të qytetarëve dhe sigurisht me mundësi financiare t’i zgjedhim, deklaroi Penov.

Sipas tij, Karposhi është shembull pozitiv për respektimin e rekomandimeve të Qeverisë për kursimin e energjisë elektrike dhe atë shembull duhet ta ndjekin edhe komunat tjera që nuk i përmbahen mjaftueshëm rekomandimeve.

“Gjithashtu duhet lavdëruar komunën e Karposhit, e cila në direktivat e dhëna nga qeveria për kursimin e energjisë, kursimi i kësaj komune është gati 50 për qind, që është një kontribut i suksesshëm në përpjekjet e qeverisë për të siguruar energji, në përpjekjet për të kursyer, sepse ne paguajmë shtrenjtë për energjinë. Përmes këtij evidentimi të këtyre shembujve pozitivë le të inkurajojmë të gjitha komunat se si duhet të sillemi, sigurisht që dikush nuk do t’i respektojë dhe do të paguajë mjete më të larta se buxheti, qytetarët do të kenë më pak projekte të realizuara. Për momentin nuk mund të flasim për sanksione për ata që nuk i respektojnë rekomandimet, por do të flasim, do të mundohemi, do të mundohemi që ta sjellim në një kornizë të mirë, tha ministri Penov.

Kryetari Jakimovski shtoi se në takim është biseduar për projekte të mundshme që kanë për qëllim promovimin e energjisë elektrike.

“Po flasim për krizën energjetike dhe mundësitë për mbështetje të mundshme nga Qeveria për projektin që kemi në drejtim të kurseve energjetike për kurset e energjisë elektrike në rrugë, në shkolla dhe kopshte. Diskutojmë për problemet me të cilat ballafaqohemi kur tentojmë të investojmë në investitorë, shitës dhe investitorë të huaj dhe problemet në fushën e urbanizmit, tha Jakimovski.

Ai theksoi se gjatë bisedës u vunë në fokus të veçantë problemet e parkimit dhe procedurat e ndërlikuara për futjen e parkingjeve të zonave apo të tjera.

“Kemi biseduar edhe për çështjen serioze që e mbyll në heshtje mbarë Shkupin, që është problemi me parkimin dhe procedurat e komplikuara të vendosjes së parkimit zonë apo mënyrë tjetër të parkimit që do të përmirësojë cilësinë e jetës së qytetarëve në komunë, dhe konstatuam se në disa pjesë dhe si kemi nevojë për ndryshime ligjore dhe si kemi nevojë për konsultim ndërmjet përfaqësuesve të pushtetit dhe vetëqeverisjes lokale, vlerësoi Jakimovski.

Duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarëve ministri Penov informoi gjithashtu se është në komunikim me kryetarin e qytetit të Shkupit dhe kryetarin e Këshillit të qytetit të Shkupit për zhvillimet e fundit në Këshill, duke theksuar se është i hapur për të kontribuar në zgjidhjen e problemeve.

Related posts

ESHR në Kuvend e dorëzoi programin vjetor për punë

Z.H

Edhe një javë për kontrollin e votuesve në Listën Zgjedhore

Z.H

Bekim Sali: 99% unë do të jem ministër i shëndetësisë

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More