Agjencia Zhurnal.mk.

Patate të reja nga furra

Përbërësit:

– 1 kg patate të reja;
– kripë (sipas nevojës);
– një lugë e madhe erëza;
– 3 lugë të mëdha miell misri;
– 1 lugë e vogël spec të kuq të bluar;
– pak vaj;
– letër për pjekje.

Përgatitja:

Patatet gërryeni me brushë, mos i qëroni. Pritni në copë të mëdha.

Përzieni erëzat me miellin. Qitni sipër patateve dhe shkundni që të përzihen.

Qitni pak vaj dhe sërish përzieni.

Patatet e përgatitura një pafille elektrike të cilën e keni mbështjellë me letër për pjekje.

Rrafshoni që të jenë në një radhë në mënyrë që të piqen më mirë.

Piqni në 200 gradë celsius rreth 1 orë derisa të piqen mirë dhe të kenë kore kërcëlluese.

Gjatë pjekjes rrotulloni një herë. Shërbeni me mish skare dhe sallatë të gjelbër.

Related posts

Sulpitja: Qe se si përgatitet kjo ëmbëlsirë e mrekullueshme turke!

D V

Qofte patatesh, receta e thjeshtë dhe e shijshme për iftar me vetëm dy përbërës kryesorë

D V

Makarona me djathë të zier në qumësht: Pastë më të shijshme dhe me krem vështirë se keni ngrënë ndonjëherë!

D V

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy