Agjencia Zhurnal.mk.

Paralajmërohen protesta në Maqedoni

Shkup, 21 nëntor – Kryetari i Konfederatës së Sindikatave të Lira, Bllagoja Rallkovski në intervistë për “Radio Evropa e Lirë” theksois e nëse qeveria i miraton masat e reja, vaksinim ose PCR test që paguhet nga punëtori, do t’i përdorin masat më radikale.

 

“Mund të nisin protesta dhe grevë. Sindikata është organizatë që bazohet në solidaritet. Këtu edhe kolegët që janë vaksinuar kundërshtojnë këto masa dhe për këtë shkak mendoj se është johumane të shkojmë me fuqi të bëhet diçka që me ligj nuk ësht caktuar”, theksoi Rallpoovski.

Ai shtoi se KSL, masat e reja që i paralajmëroi Filipçe janë në kundërshtim me Kushtetutën dhe diskriminuese.

“Nuk mund që punëonjësit në sektorin publik ose punëtori me kërcënime ta detyrojnë të vaksinohen për të hyrë në vend pune. Kjo është e ndaluar me Kushtetutë, me ligje”, tha ai duke theksuar se edhe Këshilli Evropian miratoi rezolutë ku thuhet se vaksinimi duhet të jetë me vullnet.

Related posts

Kandidatët për Çairin bëhen bashkë për një kafe në Çarshi, mungoi Bekim Sali (VIDEO)

Redaksia

Fajon: Ideja e vendosjes së kufijve të rinj në Ballkanin Perëndimor, jashtëzakonisht e rrezikshme

Redaksia

Kolev: Bullgarët në Maqedoninë e Veriut mund të jenë shfrytëzues në dialogun ndërmjet Shkupit dhe Sofjes

Z H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More