Agjencia Zhurnal.mk.

Pagat në kulturë u rritën me 43% në dy vjet pas Marrëveshjes së Përgjithshme dhe Kolektive në kulturë

Shkup, 23 tetor – Pagat për punonjësit në sektorin e kulturës janë rritur prej 43% brenda dy viteve të fundit, nga Marrëveshja e Përgjithshme dhe Kolektive në këtë fushë.

Nisur nga fillimi i vitit 2021, këta punonjës kanë parë një rritje graduale të pagave të tyre, dhe kjo ka vijuar deri në shtatorin e vitit 2023. Kjo do të thotë që ata janë paguar tani me 43% më shumë në krahasim me vitin 2021. Ky është një hapa drejt përmirësimit të kushteve të punës dhe të ardhurave për punonjësit në fushën e kulturës.

Marrëveshja kolektive nënshkruar më 2019 ka bërë të mundur këtë rritje të pagave. Kjo marrëveshje ka kontribuar në drejtësinë e shpërndarjes së pagave, vlerësimin e punës së punonjësve, dhe sigurimin e të drejtave të punonjësve në këtë sektor.

Në vitet e mëparshme, pagat në kulturë kanë shënuar rritje të vogla. Megjithatë, pas nënshkrimit të Marrëveshjes së Përgjithshme dhe Kolektive, ka pasur një zhvillim, me rritje prej 1.65% në vitin 2021, 19.55% në vitin 2022 dhe 12.55% në marsin e vitit 2023

Related posts

Alarmante/ 46 raste të reja me HIV/AIDS në vend këtë vit, 10 më shumë se vitin e kaluar

Xh M

Vazhdojnë kërkimet për 14-vjeçaren e zhdukur nga Shkupi

Xh M

Mërgimtarët në Zvicër hapin dyert për liderët e Lidhjes Europiane për Ndryshim

Xh M