Agjencia Zhurnal.mk.

OPM: E nevojshme të plotësohet lista e aktiviteteve që kanë të drejtë të punojnë të dielave, ndërsa paga minimale të rritet gradualisht

Shkup, 17 dhjetor – Organizata e Punëdhënësve të Maqedonisë (OPM), si përfaqësuese e vetme e biznesit në dialogun social trepalësh, e mbështet përkushtimin programor të Qeverisë që gradualisht të arrijë pagën minimale prej 18.000 denarë deri në fund të mandatit të kësaj Qeverie.

Ata konsiderojnë se normat ligjore ekzistuese, sipas të cilave niveli vjetor i pagës minimale është i harmonizuar me rritjen e pagës mesatare të paguar, indeksin e kostos së jetesës dhe rritjen e prodhimit të brendshëm bruto, mundësojnë një mënyrë të drejtë për të përcaktuar vlera reale e pagës minimale dhe në këtë mënyrë kompensimi i rritjes së çmimeve të produkteve bazë nga të cilat varet në masë të madhe standardi i jetesës së popullsisë.

Nga OPM gjithashtu thonë se me aktet nënligjore dhe rregullore të miratuara nga ministri i Punës dhe Politikës Sociale do të përcaktohen më saktë aktivitetet dhe punët ndihmëse ose ndihmëse dhe punët që kanë karakter të veprimtarive ndihmëse, të cilat, siç theksojnë, Ligji do të bëhen plotësisht të zbatueshme dhe nuk do të shkaktonin probleme të mëdha në funksionimin e kompanive.

Related posts

Konjanovski: Pas tërmetit të mbrëmshëm është mbyllur një kopsht në Manastir

Z.H

ASH-ja organizon kongresin e jashtëzakonshëm

Xh M

Një delegacion nga Kuvendi do të marrë pjesë në AP të NATO-s në Bruksel

Z.H

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More