Agjencia Zhurnal.mk.

Opera e Kosovës ka nderin të prezantojë tenorin Ismet Vejseli në rolin e Trimorit

Ismet Vejseli, i lindur në Kumanovë më 11.04.1998, është një solo këngëtar i arrirë me një rrugëtim të jashtëzakonshëm. Shkollimin muzikor e filloi në klarinetë dhe solo këndim, duke vazhduar studimet në
shkollën e mesme të muzikës Ilija Nikolovski – Luj në Shkup nën drejtimin e tenorit Mustafa Imeri. Gjatë shkollës së mesme, Ismeti mori çmime të shumta, të njëpasnjëshme në konkurse shtetërore dhe ndërkombëtare për solo këndim.

Talenti i tij shkëlqeu dukshëm edhe në skenat ndërkombëtare, duke i dhënë atij vlerësime të shumta në festivale në vendet si: Itali, Serbi, Rusi etj. Ismeti përfundoi arsimin e lartë në fakultetin e muzikës ”Shën Kirili dhe Metodi” në Shkup në klasën e sopranos së njohur Ana Durlovski. Pikat kryesore të karrierës së tij përfshijnë shfaqjet në Berlin, Gjermani, një recital në Tiranë (Shqipëri) dhe një debutim mbresëlënës në Moskë (Rusi). Arritjet e Ismetit shtrihen edhe në këndimin në Kremlin dhe në Operën dhe Baletin Kombëtar të Shkupit, në operës “Skënderbeu” duke bërë histori si Opera e parë shqiptare në Maqedoninë e Veriut.

Në vitin 2021, ai fitoi nderimet kryesore në garat ndërkombëtare në Rusi dhe Beograd. Ismeti u pranua në Akademinë Concertante në Barcelonë të Spanjës, nën mentorimin e maestro Raul Gimenez. Ai është paraqitur edhe në “Prishtina International Vocal Festival” në Prishtinë dhe gjithashtu ka performuar me Filharmoninë e Kosovës në Prishtinë dhe Tiranë. Karriera e Ismet Vejselit vazhdon të rritet, e shënuar me debutimin e tij në Nju Jork të SHBA-së
dhe një paraqitje prestigjioze në festivalin Musikverein në Vjenë. Debutimi i tij në Operën Kombëtare Sllovake e pa atë të shkëlqejë në 13 opera me 65 shfaqje në vetëm 10 muaj. Talenti i jashtëzakonshëm
dhe vlerësimi ndërkombëtar i Ismet Vejselit e forcojnë statusin e tij si një yll në ngritje në botën e këndimit lirik.

Related posts

“Një autograf për nipin tim – skllavin tuaj”!

D V

QYSH ATËHERË KJO VAKI PAT MBARUAR

D V

ITSHKSH përkujtoi studiuesen Lindita Ahmeti

Xh M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy
Clicky