Agjencia Zhurnal.mk.

OET: Masat e reja vështirësojnë qëndrimin e qytetarëve jashtë vendit

Shkup, 25 gusht – Oda ekonomike për turizëm (OET) paralajmëron se masat e reja për KOVID të cilat duhet të hyjnë në fuqi më 1 shtator do ta komplikojnë seriozisht udhëtimin dhe do ta bëjnë më të vështirë qëndrimin e shtetasve maqedonas jashtë vendit.

 

Oda kërkon ndryshim të kushteve për hyrje në shtet – qytetarëve të Maqedonisë së Veriut të cilët do të dërgohen në izolim në shtëpi t’u lejohen brenda 24 orëve të kryejnë testime në laborator në shtëpi dhe nëse ata kanë rezultat negativ të lirohen nga izolimi.

Kjo kërkesë, siç kumtoi Oda, u dorëzua në Ministrinë e Shëndetësisë dhe Ekonomisë.

“Masat që lidhen me kthimin e qytetarëve tanë nga jashtë (përdorimi i pushimeve verore ose kthimi nga biznesi apo udhëtimi privat), do ta komplikojnë seriozisht udhëtimin dhe do ta vështirësojnë qëndrimin e shtetasve maqedonas jashtë vendit është i vështirë për shkak të procedurës së komplikuar të kërkimit të laboratorit dhe kryerjes së testeve jashtë vendit, veçanërisht në vendet ku laboratorët mund të mos jenë lehtësisht të arritshëm për udhëtarët, dhe do të thotë rritje e kostove për testet që në vendet e tjera janë zakonisht më të larta. çmimet për të njëjtin shërbim në vendin tone”, thekson OET.

Oda shpreh keqardhje që nuk është konsultuar gjatë sjelljes së masave kufizuese për udhëtim

Related posts

Rimëkëmbja nga pandemia COVID-19, Banka Botërore: Kosova duhet të përqendrohet në krijimin e vendeve të punës

D V

“Mediapull” i Sofjes: Merkeli deri në fund do të tentojë ta bindë Bullgarinë “që ta lëshojë Maqedoninë e Veriut në BE”

D V

Kryetari Ahmeti takon drejtuesit e Kongresit pan shqiptar në SHBA

R Zh

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More